Ordu'ya 3 Yeni OSB Kuruluyor!

Ordu'ya 3 Yeni OSB Kuruluyor!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediyesinin yatırımları hakkında ve gündeme dair konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

A+A-

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya Genel Sekreter Bülent Civelek, Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Yıldırım ve gazeteciler katıldı.

Toplantı boyunca altyapı yatırımlarından toplu taşımaya,  TOKİ  konutlarından Orduspor’a kadar birçok konuya değinen Başkan Yılmaz’ın açıklamalarında öne çıkan satır başları ise şu şekilde:

“3 YENİ OSB KURULUYOR”

Ordu ilimiz Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinde kurulacak 3 yeni organize sanayi bölgesiyle 2017 yılı yatırım programına alındı. OSB’lerin kurulmasıyla ilgili toplam 160 milyon TL’lik kamulaştırma yapacağız.

“ŞEHİR MERKEZLERİNDE SICAK ASFALT ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR”

Altyapı çalışmalarında sabırlı olmalıyız. Popülist politika yapmıyoruz. Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçe merkezlerinde çalışmalarımızı şu anda %50’ler seviyesinde tamamladık. Ağustos ayında ise tamamen bitirmeyi planlıyoruz. Altyapı çalışması sona eren yerlerde, bahar aylarıyla birlikte sıcak asfalt çalışmalarına başlayacağız.

“SAHİL DÜZENLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”

Altınordu ilçesinde Vali Konağı ile Soya Kavşağı arasındaki araç, yaya ve bisiklet yollarını yapım çalışmalarımız devam ediyor. Rıhtım ve Kaykay Park arasındaki çalışmalarımızı ise ihaleleri yapıldıktan sonra 6 ay içerisinde tamamlayacağız.

“YAYALAŞTIRMA VE DIŞ CEPHE ÇALIŞMALARI”

Süleyman Felek Caddesi’yle ilgili projede tadilata gittik. Birlikte yapacağımız cephe iyileştirme ve yaya yolu çalışmalarını, ihaleden sonra 6 ay içerisinde bitireceğiz. 10 Mart’ta gerçekleştireceğimiz ihale kapsamında Ünye’de 185, Fatsa’da 163 ve Altınordu ilçesinde 225 binaya daha dış cephe iyileştirme projesi uygulayacağız.

“ŞEHİR HASTANESİ BÖLGENİN DE HASTANESİ OLACAK”

Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ’ın ilimizi ziyareti sırasında Ordu şehir hastanesinin yapılacağı yönündeki açıklaması bizleri mutlu etti. Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu ve Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ ilimize her gelişlerinde yoğun bir program gerçekleştiriyor. Her iki Bakanımız da çok detaylı çalışmalarla ilimizden ayrılıyor. Bu doğrultuda Sağlık Bakanımız Sayın Akdağ, 800 yataklı şehir hastanesinin kısa bir süre içerisinde projesinin hazır hâle geleceğini ifade etti. Ordu Üniversitesi yerleşkesinde 76 dönüm arazi içerisinde yapılacak hastanenin 2,5 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor. Bu hastaneyle birlikte Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerimiz ağırlıklı olmak üzere tüm ilçelerin talebi karşılanacaktır. Giresun’un da buradan faydalanacağını düşünürsek şehir hastanesinin bölgesel bir yapıda 2040 yılına kadar hizmet vermesi düşünülmektedir.

“304 KM SICAK ASFALT YAPTIK”

Sıcak asfalt çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Geride bıraktığımız süreçte 304 km sıcak asfalt uygulaması yaptık. Özellikle Altınordu ve Fatsa ilçelerimizin altyapısının büyük bir kısmı biteceği için bu yıl, yol konusunda her iki ilçemizin final yılı olacak. Üç yıllık süreçte 675.5 km sathi kaplama asfalt, 29 km beton yol, 4 bin 795 km stabilize yol ve 36 bin 321 m2 parke yol yaparken, 7 bin 381 km’lik yolun hendek temizliğini ve 777.15 km de tesviye ve yol onarımı gerçekleştirdik. Tüm bu yatırımlar için ise 277 milyon TL para harcadık.

“AVM PROJESİ BÖLGEMİZİN GÖZ BEBEĞİ OLACAK”

Ordu’nun yıllardır özlemle beklediği “Ordu Park AVM Projesi”nin ihalesini gerçekleştirdik. 175 milyon TL’ye mal olacak AVM Projesi, Büyükşehirin kasasından hiç para çıkmadan yüklenici firma tarafından yapılacak. 30 yılın sonunda AVM, hem Büyükşehir Belediyemize kalacak hem de 130 milyon TL’lik kira geliri elde edilecek. Her yıl 10 milyon kişinin ziyaret edeceğinin öngörüldüğü AVM, Ordu’nun dışında Samsun, Trabzon ve Giresun gibi illere de hizmet verecek. Büyükşehir Belediyemizin mevcut alanda bulunan çalışma sahası, Efirli’de hazırlıkları devam eden alana taşınacak. 2018 yılında hizmete girecek AVM Projesi, Büyükşehir Belediyesi Durugöl yerleşkesinde 65 dönümlük alanın 43 dönümüne inşa edilecek. 100 kişilik kongre merkezinin olduğu AVM’nin zemin katında 1.000 araçlık kapalı otopark bulunacak. 43 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olacak AVM, Karadeniz’in en büyük alışveriş merkezi ve bölgemizin göz bebeği olacak.

“TOKİ’DE SÜREÇ İLERLEYEN GÜNLERDE BELLİ OLACAK”

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında TOKİ’yle birlikte yapacağımız 311 Konutluk Toplu Konut Projesi’nde inşaat hızla devam ediyor. Planladığımız gibi belirli bir takvime göre ilerleyen çalışmaların süresinden önce biteceğini tahmin ediyoruz. Kısa süre sonra başvurularla ilgili detaylar belli olacak. Bu projeden faydalanmak isteyen vatandaşlarımız, detayların netleşmesiyle birlikte başvurularını yapabilecek. Projenin 18 ayda bitirilmesi planlanıyor. Proje kapsamında 62,9 m2 büyüklüğünde 26 adet 1+1, 113,1 m2 büyüklüğünde 101 adet 2+1 ve 137 m2 büyüklüğünde 184 adet 3+1 daire yapılacak. Yarıdan fazlası yeşil alan olarak ayrılan proje kapsamında yürüyüş ve spor sahaları, 329 araçlık otopark, mescit, market ve 30 adet iş yerinden oluşan bir de ticaret alanı bulunacak.

“KARŞIYAKA MAHALLESİ’NE SPOR KOMPLEKSİ YAPIYORUZ”

Karşıyaka Mahallesi’nde hayata geçireceğimiz projeyle birlikte Türkiye’de sayılı illerden biri olacağız. Şu anda çalışmalarımız % 98’ler seviyesine geldi. Durugöl’e yeni şehir stadının yapılacak olmasından dolayı bu bölgeye üç tane de futbol sahası inşa edeceğiz. Amatörlere hizmet edecek 2 sentetik ve bir de çim sahayla birlikte sporcuların sosyal tesisleri ve 3.000 kişilik tribünüyle hizmete girecek. 78x110 m ölçülerinde yapılacak sahaların yanında otopark da bulunacak. 120 dönümlük bu alan bir spor kompleksi hâline gelecek. 2 sene önce fındık bahçesi olan bu yollar, bugün ise bölgemizin en güzel spor kompleksi ve sosyal donatı alanı oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.