Orhangazi Yenisölöz'de İmar Sorunu Çözüldü!

Orhangazi Yenisölöz'de İmar Sorunu Çözüldü!

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ın yeni durağı Yenisölöz Mahallesi’ydi. Başkan Çağlayan, 1999 yılından bu yana yaşanan ve ciddi sorunlara neden olan imar problemi ile ilgili müjdeli haberi de mahallede verdi.

A+A-

Aralıklarla mesaisini dış mahallelerde geçiren Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ın dünkü durağı Yenisölöz Mahallesi’ydi. Çağlayan, Yenisölöz sakinleri ile biraraya gelerek hem sorunlarını dinledi, hemde yıl içerisinde mahalleye yapılacak çalışmalarla ilgili değerlendirme yaptı. Çağlayan, Yenisölöz’de yıllardır tartışma konusu olan imar sorunuyla ilgili mahkeme kararını da açıklarken, eski haline dönüş olacağını ve herkesin yer hakkının korunacağını müjdeledi.

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, dünkü mesaisinin öğlene kadar olan kısmını Yenisölöz Mahallesi’nde geçirdi. Başkan Yardımcısı Necmettin Şahin ve Muhtarlıklar Müdürü Mehmet Ünal ile birlikte Yenisölöz Mahallesi’nde vatandaşlarla biraraya gelen Çağlayan, yapılan çalışmalarla ilgili görüş aldı ve sorunları dinledi. Çağlayan, yıl içerisinde Yenisölöz’de yapılması planlanan çalışmalarla ilgili mahalle sakinleriyle fikir alışverişi yaptı. Yaz sezonunda ilginin arttığı Ayazma’nın sezona hazırlanmasının yanısıra, parke taşı eksik olan bölgelerin elden geçirilmesi, çocuk parkları ve mahallenin içinden geçen derenin durumu Çağlayan’ın gündemindeki konulardan bazıları oldu.

YENİSÖLÖZ’E MÜJDE

Başkan Çağlayan, mahalle sakinlerinin ilettiği sorunlarla ilgili telefonla ilgili birim yetkililerini arayarak bilgi aldı. Yenisölöz’de 1999 yılından bu yana yaşanan ve ciddi sorunlara neden olan imar problemi ile ilgili müjdeli haberi de mahallede verdi. Çağlayan, imar sorunuyla ilgili mahkemenin karar verdiğini, kararın Belediye’ye tebliğ edildiğini, Orhangazi Belediyesi’nin temyize gitmeyeceğini söyledi. Buna göre Yenisölöz’de sorununun yaşandığı yerlerden olan Babaküstü mahallesinde uygulanan imar işlemi iptal oldu. Söz konusu mahallede yaşayanların imar durumu eski haline dönüştürülecek.

ÇINARLAR YENİSÖLÖZ’E KAZANDIRILACAK

Yenisölözlüler, Çınarlar mevkiinde Milli Emlak’a ait 47 dönümlük alanın mahalleye kazandırılması yönündeki taleplerini Çağlayan’a iletti. Belediye Başkanı Çağlayan ise bu alanın yeniden Yenisölöz’e kazandırılmasını ve mesire alanı gibi değerlendirilebilmesi için çalışma yapacaklarını bildirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.