Osmangazi'de 42 Milyon Liralık Kamulaştırma

Osmangazi'de 42 Milyon Liralık Kamulaştırma

Bursa Osmangazi Belediyesi kentsel dönüşüm kapsamında 34 bin metrekarelik kamulaştırma yaptı. Belediyenin kasasından kamulaştırma bedeli olarak 42 milyon TL çıktı.

A+A-

Kamulaştırma çalışmalarını kentin birçok mahallesinde yürüten Osmangazi Belediyesi, yılın ilk 8 ayında 34 bin metrekarelik alanda kamulaştırma gerçekleştirdi. Kent Meydanı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılan kamulaştırma çalışmalarından bölgelere kazandırılan yeşil alanlara kadar kamulaştırmalarla birlikte değişim ve gelişimi hızlandıran Osmangazi Belediyesi, bu alanda Bursa'da fark en çok kamulaştırma yapan belediyelerin başında geliyor.

KAMULAŞTIRMADA İLK SIRADAYIZ

Yaşanabilir bir şehir için ulaşımdan yeşil alana kadar planlı ve modern bir Osmangazi için çalıştıklarını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Bu anlamda çalışmalarımızı hızlandırmak adına da kamulaştırmalar yapıyoruz. 2017 yılının ilk 8 ayında 34 Bin metre karelik alanı kamulaştırarak çıkmaz sokaklarımızı açtık, çeşitli bölgelerimize de yeşil alanlar kazandırdık" dedi. Dündar, şunları söyledi: "Mahallelerimizde yapılan kamulaştırmalarla yeni yollar yaptık. Yol genişletme çalışmaları için ağaçları ve binaları kamulaştırarak projeleri hızlı bir şekilde gerçekleştirdik. Kamulaştırma çalışmalarında yılın ilk 8 ayı için maliyetimiz, yaklaşık 42 milyon TL. Bu da Osmangazi'nin, en çok kamulaştırma çalışması yürüten, hızlı gelişen bir bölge olduğunu gösteriyor."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.