Pendik Yayalar 5. Bölge'ye İmar Onayı!

Pendik Yayalar 5. Bölge'ye İmar Onayı!

Pendik Yayalar 5. Bölge İmar Uygulaması, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanarak 1 ay süreyle resmi askıya çıkarıldı. 50 hektar büyüklükteki alana ait uygulama haritaları, 14 Ağustos tarihine kadar askıda kalacak.

A+A-

Yayalar 5. Bölge İmar Uygulaması, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanarak 1 ay süreyle resmi askıya çıkarıldı. Bölgede 1.200 hak sahibi bulunuyor. Pendik Belediyesinin uzun zamandır imar bekleyen alanlarda kentsel dönüşümün ve sağlıklı yapılaşmanın önünü açmak için çalışmalarını sürdürüyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Encümeni, İBB’ye gönderilen Yayalar 5. Bölge İmar Uygulamasını onayladı. 50 hektarlık alanın İmar Uygulaması, 14 Temmuz-14 Ağustos tarihleri arasında bir ay süreyle resmi askıya çıkarıldı.  Arsada hak sahipleri imar uygulama haritalarını Pendik Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü askı panosunda ve Yayalar Mahalle Muhtarlığında görebilecek. 

Önce tapu, ardından dönüşüm

376 adet parselin yer aldığı parselasyon planıyla ilgili itirazı veya talebi bulunan vatandaşlar,  askı süresi içinde dilekçeyle başvuru yapabilecek. Başvuru ve itirazlar askı süresi sonunda kurulacak komisyon tarafından değerlendirilerek gerekli görülmesi halinde düzeltmeler yapılacak.  Askı sonrası imar uygulama dosyası tescil işlemleri için Pendik Kadastro Müdürlüğü ve Tapu Müdürlüğüne gönderilecek. Tescil işlemlerinin ardından yeni tapular Pendik Belediyesi tarafından hak sahiplerine dağıtılacak. 

Yeni imar tapusunu alan vatandaşlar, meri planlar çerçevesinde yapılaşma hakkına sahip olacakları gibi eski yapılarında 6306 Sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu çerçevesinde dönüşüm imkânına kavuşacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.