Rize Çamlıhemşin İmar Planları Yenileniyor

Rize Çamlıhemşin İmar Planları Yenileniyor

Çamlıhemşin Belediyesi kent merkezine yeni bir yüz kazandıracak olan 1/1000 ve 1/5000 ölçekli koruma imar planları için çalışmalara başladı. Çamlıhemşin Belediyesi imar planlarını İmpo İmar'a hazırlatacak

A+A-

Kısa bir süre önce Çamlıhemşin Belediye Başkanlığı tarafından kent merkezinin çehresi değiştirilerek yeni bir yüze kavuşturulan Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde imar planları da yenileniyor. Doğal sit alanı olan ilçenin yaklaşık 400 hektarlık alanına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar planları için, deneyimli planlama ekibi İmpo İmar saha çalışmalarına başladı. İmpo İmar'ın hazırlayacağı çalışma, Ayder Yaylası, Kaçkar Dağları gibi pek çok doğa harikasına ev sahipliği yapan Çamlıhemşin'in sayılı turizm kentlerinden biri haline gelmesine yardımcı olacak.

Ayder Yaylası, Kaçkar Dağları Milli Parkı, Fırtına Vadisi gibi dünyanın belli başlı turizm harikalarına ev sahipliği yapan Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi turizmde atağa kalkıyor. Kısa bir süre önce Çamlıhemşin Belediye Başkanlığı, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı DOKA'nın desteğiyle, kent merkezini yenileyerek daha modern bir yüze kavuşturmuştu. Şimdi de Çamlıhemşin'i dünyanın sayılı turizm kentlerinden biri haline getirecek yeni imar planları için düğmeye basıldı.

İller Bankası bu amaçla ilçede yaklaşık 400 hektarlık alanın 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar planları hazırlanması işini ihale etti. İhaleyi kazanan Türkiye'nin deneyimli imar planlama ekibi İmpo İmar, yeni planların hazırlanması için vakit kaybetmeden saha çalışmalarına başladı. İmpo İmar doğal sit alanı olan Rize Çamlıhemşin'in planlarını bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlamayı hedefliyor.

Konuyla ilgili bilgi veren İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, “Ekip olarak Çamlıhemşin'in Dünya'da görülmesi gereken çok önemli bir Turizm kenti olduğuna inanıyoruz. Yaptığımız çalışmayla da kenti bu yönüyle gelecek yüzyıllara taşımayı ve dünya sahnesinde konuşulacak bir gelişimi sağlamasını hedefliyoruz. İmar planını yapacağımız 400 hektarlık alanın tüm ilçeye örnek teşkil etmesini istiyoruz” diye konuştu.

Kentlerin geleceğine 20 yıldır imza atan bir ekip olarak böyle özel bir lokasyonda imar planlaması yapacak olmanın heyecanını yaşadıklarını anlatan Hüseyin Oflaz, şunları söyledi:
“Daha önce sanayi bölgelerinden tarihi kentlere kadar pek çok lokasyonda imar planlama çalışması gerçekleştirdik. Bunların içinde Nevşehir Avanos bölgesi gibi turizm kentlerine ilişkin çalışmalarımız da var. Biz bu tür turizm kentlerinde çalışırken, tarihi ve doğal kültürün korunmasına ayrıca hassasiyet gösteriyoruz. İmar planları o bölgenin, ilçenin kendisinden bağımsız düşünülemez. Bu nedenle hazırlayacağımız 400 hektarlık alanın imar planlarının tüm ilçenin geleceği açısından önem taşıdığının bilincindeyiz…”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.