Rönesans İnşaat'tan İzmir'e Dev Proje

Rönesans İnşaat'tan İzmir'e Dev Proje

Rönesans Holdinge ait Florya Gayrimenkul Yeni Kent Merkezi’nde 43 bin metrekare arsa üzerine AVM-konut ve ofislerin olduğu yeni bir proje inşa edecek.

A+A-

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı yapan Erman Ilıcak’ın sahibi olduğu Rönesans Holding’e bağlı olan Florya Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin yeni projesi yola çıktı.

Konak Mersinli sınırlarında kalan Yeni Kent Merkezi’ndeki alanda şirket içinde AVM, konut ve ofislerin bulunduğu yeni gökdelen projesi inşa edecek. Ankara Caddesi üzerindeki projenin inşaat alanı 277 bin metrekare olurken proje 43 bin metrekare alana inşa edilecek.



Toplam alanı 277 bin metrekare olan alanın 65 bin metrekaresine AVM, 34  bin metrekaresine konut, 41 bin metrekarelik kısmına ikinci konut, 40 bin metrekarelik diğer kısmına da ofis yapılacak. Proje kapsamında yaklaşık 1700 kişi inşaatında çalışacak. Proje hayata geçtiğinde ise AVM’de 27 bin, konutlarda 1000, ofis binasında 2500, işletme kapsamında da 2000 kişi ile toplamda 32 bin kişiye istihdamın sağlanacağı belirtiliyor. Şirket karma projenin öngörülen inşaat süresini 36 ay olarak planlıyor.

Konak-Karşıyaka ve Bornova sınırlarının kesiştiği Ege Perla ve İşbankası İnşaatlarının tam karşısında yer alan alanda yükselecek binanın mülk sahibinin ise İzmirli Musevi İşadamı Efrayim Hayim Kohen olduğu ortaya çıktı. Tapu kayıtlarında eski gözlük fabrikası ve depo-garaj alanı olarak görünen alandaki hissesinin büyük bölümünü Florya Gayrimenkul’e sattığı görünen Kohen’in İzmir’de farklı alanlarda yatırımları bulunuyor. Ege İhracatçılar Birliği bünyesinde kuru meyve ihracatı ve satışı yapan Kohen, birliğin yönetiminde de aktif görevler yapmıştı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum