"Sahtesi Aslını Yaşatmıyormuş"

"Sahtesi Aslını Yaşatmıyormuş"

Egebeta yönetim kurulu başkanı Gafur Alişer marka tescili konusunda önemli uyarılarda bulundu. Taklitçileri 5 yıl içerisinde şikayet etmedikleri için Egebeta’nın ardında birçok taklitçi firma bıraktığını hatırlatan Alişer, “ Bizi taklit eden firmaları şik

A+A-

Markayı korumanın marka olmak kadar önemli olduğunu belirten Gafur Alişer, “Markalaşma bir emek işi. Marka olmak çok fazla enerji gerektiriyor. Marka olduktan sonra markaya sahip çıkmak, markayı korumak daha çok enerji gerektiriyor. Markanızın patentini alarak, yasal yollara başvurarak koruyorsunuz ama her zaman taciz oluşuyor. Egebeta’nın turuncusunu bile taklit etmeye çalışan sektör firmaları var” ifadelerini kullandı.

“UYARILARA KULAK ASMADIM, YANLIŞ YAPMIŞIM”

Taklitçi firmaların 5 yıl içerisinde şikayet edilmediği taktirde zaman aşımına uğradığını hatırlatan ve bu konuda firma sahiplerini uyaran Alişer,  “Bir marka eğer sizi taklit ediyorsa o markayı 5 yıl içerisinde şikayet etmeniz gerekiyor. Biz bunu yapmadık. Bizi taklit eden bir firmayı şikayet etmemiz için birçok arkadaşımız bizi uyardı. Patentçimiz bizi uyardı. Biz uyarıları kulak arkası ettik. Sahtesi aslını yaşatır dedik. Dediğimiz gibi çıkmadı. Anladık ki sahtesi aslını yaşatmıyormuş. Tüm firma sahibi arkadaşlara şunu söylüyorum. Benim yaptığım yanlışmış. Siz böyle bir durumla karşılaştığınızda mutlaka üstüne gidin. Zamanında itirazlarımızı yapmadığımız için arkamızda bir sürü taklitçiler oluştu. Egebeta bundan sonra daha dikkatli olacak” dedi.

YAHU KAYSERİ’DEKİ ADAMIN EGEBETA İLE NE ALAKASI VAR

Kayseri’de Egebeta adında bir asansör firmasının paten başvurusunu itiraz yoluyla iptal ettirdiklerini belirten Alişer olayı şu şekilde anlattı, “Halen de bizi taklit eden firmalar var. Kayseri’de Egebeta isminde bir asansör firması kurulması için patent başvurusunda bulunulmuş. Ya başka bir isim mi kalmadı. Yahu sizin Egebeta’yla ne alakanız var. Beta de, Beta asansör de, Kayseri Beta de. Senin Ege ile ne ilgin var. Bu itirazda bulunduk ve başvuruyu iptal ettirdik. Gıda Çarşısında Egebeta temizlik diye bir firmanın patent başvurusunu da iptal ettirdik. Bunlar ilk başta masumane ortaya çıkıyor. Temizlik diye başlıyor daha sonra ithalat, ihracat, inşaat diye arkasına ekliyor. Kanunlarımız da bu konuda yetersiz. Kimse sen temizlik firmasıydın nasıl otomasyon firması oldun diye sormaz.”

EGEBETA’YIM DİYEN HERKES EGEBETA DEĞİL

Egebeta isminin bazı kişilerce kullanıldığına ve bu konudaki önlemlerini aldıklarını belirten Alişer müşterilerin 444 50 90 hattından teyit etmelerini söyleyerek şunları ekledi, “Bizimle hiçbir alakası olmadığı halde ben Egebeta’yım diyenler var. Ortaya çıkınca ben daha önceden Egebeta’da çalışıyordum diye kıvırıyor. Egebeta’yım diyen herkes Egebeta değil. Biz bunu fark ettik. Son 8 aydır bütün müşterilerimizi bilgilendiriyoruz. Müşterilerimizi 444 50 90 hattımızdan teyit etmelerini istiyoruz. Çeşme şubemize de bu hattımızı bağladık. 7 gün 24 saat online telefon hizmeti veriyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.