Sasalı İmar Planları Onaylandı

Sasalı İmar Planları Onaylandı

2008 yılında mahkeme kararıyla imar planları iptal edilen Sasalı’da yeni imar planları 9 yıl aradan sonra onaylanarak yürürlüğe girdi.

A+A-

2008 yılında bir vatandaşın bireysel olarak açtığı dava sonucunda Sasalı imar planları hakkında yürütmeyi durdurma kararı alınmıştı. Mahkeme İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yeni imar planları hazırlamasını istedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi 4 kez imar planlarını hazırlayıp bakanlığa göndermesine rağmen bakanlık eksikleri tamamlaması için planları tekrar Büyükşehir’e geri gönderdi.

5 milyon 21 bin metrekare alanın 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planları Şubat 2017’de onaylanarak Çevre Şehircilik İzmir il müdürlüğü tarafından askıya çıkarıldı.

Yeni hazırlanan imar planına, arazileri ve taşınmazları kıyı çizgisi içerisinde kalan vatandaşlar topluca itiraz etti. Hak sahiplerinin itirazlarını değerlendiren bakanlık İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden görüş istedi. Büyükşehir itirazların haklı olmadığına karar vererek olumsuz görüş bildirdi. Bakanlık tüm itirazları reddederek yeni imar planlarını yürürlüğe koydu.

KAMDER BAŞKANI BAKAN YARDIMCISINA İLETMİŞTİ

Karşıyaka Yapı Müteahhitleri Derneği (KAMDER) başkanı Niyazi Gültekin 2017‘nin ocak ayında İzmir’e gelen Çevre Şehircilik Bakan yardımcısı Mehmet Ceylan’a Sasalı imar planlarının durumu ile ilgili bilgi vermiş ve 9 yıldır bekleyen imar planı sorununun çözülmesi ile ilgili taleplerini iletmişti. Bakan yardımcısının konuyla bizzat ilgileneceğini ve sorunu çözeceklerini belirtmesinin ardından 1 ay sonra imar planları askıya çıkarıldı.

YATIRIMLAR TEKRAR BAŞLAYACAK

İmar planlarının 2008 yılından beri durdurulduğuna dikkat çeken Gültekin, “Sayın bakan yardımcımızla bu konuyu paylaştık. Kendisi birebir ilgilendi ve kısa süre içerisinde sorun çözüldü. Sayın bakan yardımcımıza, Çevre Şehircilik İzmir il müdürümüze, İzmir Büyükşehir Belediyesi imar birimine ve emeği geçen diğer tüm bürokrat arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İzmir için önemli bir bölge olan Sasalı’da yatırımlar tekrar başlayacak. Buradaki projelerle hem İzmir ekonomisi kalkınacak hem de binlerce kişi buradaki inşaatlarda istihdam edilecek” dedi.

Zübeyit Garip/ İnşaat Deryası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.