Satılık Konut Fiyatları En Çok Arttığı İl Rize

Satılık Konut Fiyatları En Çok Arttığı İl Rize

Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi raporuna göre göre Rize fiyatların en çok yükseldiği şehirlerden biri oldu.

A+A-

Türkiye'de 68 şehri kapsayan 'Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi'ne göre bazı sonuçlar elde edildi. Bu sonuçlara göre, Ekim ayında bir önceki aya göre %0.69 oranında; geçen yılın aynı dönemine göre ise %10.30 oranında artış gösterdi.

KONUT SATIŞ FİYATLARI GİRESUN'DA AZALDI

Ekim ayında Rize'de metrekare başına konut satış fiyatları %2.00 oranında artmış ve Rize fiyatların en çok yükseldiği şehir oldu. Aynı dönem içerisinde konut satış fiyatları %1.25 oranı ile en çok Giresun'da azaldı.

Ekim ayında Yozgat'ta metrekare başına konut kira değerleri %2.08 oranında arttı. Böylece Yozgat kiraların en çok yükseldiği şehir oldu.

Satılık konut fiyatları en çok Rize'de arttı

İSTANBUL'DA MARKALI KONUTLAR DA ARTTI

Aynı dönemde konut kira değerlerinin en çok azaldığı şehir ise %2.00 oranı ile Kars'ın olduğu belirlendi. Ekim ayı itibariyle en düşük amortisman süreleri Aydın, Van ve Bilecik şehirlerinde meydana geldi.

İstanbul'da markalı konut projelerinde de bir artış gerçekleşti. Buna göre, Asya yakasında yer alan markalı konut projelerinde %0.17 oranında; İstanbul Avrupa yakasında yer alan markalı konut projelerinde %0.30 oranında artış gözlemlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.