Seferihisar Sığacık'ta 15.3 Milyon TL'ye Satılık Arsa

Seferihisar Sığacık'ta 15.3 Milyon TL'ye Satılık Arsa

Seferihisar Belediyesi mülkiyeti kendisine ait Sığacık mahallesinde denize çok yakın bir mesafede bulunan 56 bin 240 metrekarelik arsayı satışa çıkardı. 3. derece doğal sit alanında bulunan ve imarda turizm tesis alanı olarak gösterilen arsanın satış bede

A+A-

Seferihisar Belediyesi mülkiyeti kendisine ait Sığacık mahallesinde denize çok yakın bir mesafede bulunan 56 bin 240 metrekarelik arsayı satışa çıkardı. 3. derece doğal sit alanında bulunan ve imarda turizm tesis alanı olarak gösterilen arsanın satış bedeli 15 milyon 350 bin TL olarak belirlendi. İhalesi 21 haziran çarşamba günü saat 15:00'da gerçekleşecek.

TAŞINMAZ MAL SATILACAKTIR

Madde1.Mülkiyeti Belediyemize ait taşınmaz 2886 sayılı Kanunun 36.maddesine göre 37-43. Maddelerinde belirtilen şekilde kapalı teklif usulü ile satılacaktır.

Madde 2. İhale kapsamında aşağıda bilgileri bulunan taşınmaz 15.350.000,00-TL (OnbeşmilyonüçyüzellibinTürklirası) muhammen bedelle satılacaktır. İhale bedeli peşin olarak ödenecektir. İhale bedelinin tamamı ödenmeden tapuda ferağ verilmeyecektir.

Tapu Bilgileri: Seferihisar Belediye Başkanlığı mülkiyetindeki Tapunun İzmir İli Seferihisar İlçesi Sığacık Mahallesi 777 ada 23 parselinde kayıtlı 56.240,00 m² yüzölçümlü arsa vasfında taşınmaz.

İmar durumu: 3. Derece Arkeolojik Sit Alanında olup ;1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planında Turizm Tesis alanıdır.

Yapılaşma koşulları Otel olması durumunda ; E:0,50 Hmax = 10,00 m (3 kat ) , Tatil Köyü olması durumunda ; E:0,30 Hmax = 6,50 m (2 kat) şeklindedir.

Söz konusu parselde İmar uygulaması yapılması gerekmektedir. Parselin 13.157,17 m2 lik kısmı yeşil alan ve yolda kalmakta olup,geri kalan 43.259,24 m2 lik kısmı Turizm Tesis Alanı İmarlıdır.

Madde 3.İhale yukarıda belirtilen gün ve saatte Seferihisar Belediye Başkanlığında Belediye Encümeni huzurunda yapılacaktır. Komisyon gerekçesini kararda belirtmek üzere ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
Madde 4. İhaleye ilişkin şartname Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğünden mesai saatleri dahilinde ücretsiz görülebilir ve 200 TL karşılığında temin edilebilir. İhaleye katılacakların şartname bedelini yatırmaları zorunludur.

Madde 5.Postayla yapılacak başvurular için adresimiz Seferihisar Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü Camikebir Mahallesi 52/1 Sok.No.14 Seferihisar/İZMİR ‘dir.

Madde 6.Telgraf veya faksla yapılacak müracaatla ve postada meydana gelebilecek gecikmeler kabul edilmeyecektir.

Madde 7.‘’SON TEKLİFLER İHALEDE HAZIR BULUNAN İSTEKLİLERDEN’’alınacağı için isteklilerin ihalede hazır bulunmaları gerekmektedir.

Madde 8.İhaleye katılabilmek için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir;

2886 sayılı Kanunun 36.maddesine göre usulüne göre hazırlanmış,

a-Dış Zarf (İdari Şartname madde:11 de belirtilen şekliyle)

b-İç Zarf (İdari Şartname madde:11 de belirtilen şekliyle)

c-Teklif Mektubu (İdari şartname ekinde bulunan örneğe uygun)

d-Kanuni ikametgah sahibi olmak (İkametgah ilmühaberi/yerleşim yeri belgesi/adres beyanı)

e-Nüfus sureti (gerçek kişiler için )

f- Muhammen bedelin %3 ü oranında, 460.500,00 TL (DörtyüzatmışbinbeşyüzTürklirası) tutarında gecici teminat yatırmak . (Şartname 8. Maddede belirtildiği şekilde.)

g-Şartname alındı makbuzu

h-Başkası adına ihaleye katılacaklar için usulüne uygun olarak düzenlenmiş noter tasdikli vekaletname

ı-Tüzel Kişiler ihaleye katılacaksa, Ticaret ve Sanayi Odasından veya ilgili Esnaf ve Sanatkarlar Odasından kayıtlı olduğunu gösteren ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış belge

i-Gerçek kişi olması halinde , noter tasdikli imza beyannamesi

j-Tüzel kişi olması halinde, İlgilisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevleri belirtilen son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,

k-Tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş yetki belgesi.

Madde9. İsteklilerin ; ihaleye katılabilmek için belirtilen belgeler , belediyeden temin edecekleri şartname ve şartname ekleri ile birlikte ihale dosyalarını 21/06/2017 Tarih ve Saat:10:30 ‘a kadar Seferihisar Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğüne teslim etmeleri zorunludur.

İlan olunur. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.