Şehir Plancıları Odası ve Belediyeler İşbirliği Yapıyor!

Şehir Plancıları Odası ve Belediyeler İşbirliği Yapıyor!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Amatör spor kulüpleri birliğinin düzenlediği toplantıda Karşıyaka ve Göztepe statlarının imar planlarına itiraz eden Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’ne yüklendi. Bakan Kılıç, “Bazı belediyelerde görev yapan Ş

A+A-

Yaptığı konuşmada İzmir’in stat sorununa değinen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Ben daha yeni göreve başlarken 2 stat ihaleye çıktı. Önümüze engeller koydular. Statları sadece futbol kulüplerinin değil diğer branşların da kullanabileceği bir kompleks olarak tasarladık. Alsancak’ta da imar ile ilgili sıkıntılar çıktı. İzmir’de hep engellerle karşılaştık. Bizim hükümet olarak hiçbir eksiğimiz yok. Göztepe, Alsancak ve Karşıyaka statları konusunda çok ciddiyiz. Çok ciddi altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Alsancak stadının olduğu alana 2 binin üzerinde fore kazık çakıldı. Hala engel çıkarırlarsa ben siz İzmir kamuoyundan destek istiyorum. Burada ciddi şekilde engellendik. Artık engel istemiyoruz. Bunlardan hiçbir şey istemiyoruz. Sadece önümüze çıkmasınlar”

STAT YERİNE BAŞKA BİR ŞEY Mİ YAPIYORUZ?

Göztepe ve Karşıyaka statlarının imar planlarına itiraz eden Şehir Plancıları Odası İzmir şebesine eleştiri oklarını yönelten bakan Kılıç, “Bazı belediyelerde görev yapan Şehir plancıları bir takım itirazlar yapmış. İtiraz edenler belediyelerle yakın işbirliği içerisindeler. Biz iş yapmak istiyoruz, stat yapmak istiyoruz yok diyorlar. Niye izin vermiyorsunuz? Göztepe stadının yapılacağı yerde ne vardı? Stat vardı. Karşıyaka’da ne vardı? Stat vardı. Alsancak’ta ne vardı? Stat vardı. Biz stadın yerine  başka bir şey mi yapıyoruz. Sadece stadı yeniliyoruz. Buna niye itiraz ediyorsunuz. Ben bunları uyarıyorum eğer önümüze engeller çıkarırsanız İzmir kamuoyunda yürüyemezsiniz. İzmir’in sokağına çıkamazsınız” ifadelerini kullandı.

‘STAT YIKILACAK AVM YAPILACAK’ DİYENLERDEN ÖZÜR BEKLİYORUM

Alsancak stadının yerine AVM yapılacağı iddialarına değinen  bakan Kılıç sözlerini şu şekilde devam ettirdi, “Ne dediler. Alsancak stadı yıkılacak yerine AVM yapılacak dediler. Hani nerde AVM? Ben bunu diyenlerden özür bekliyorum. İşte bu tür doğru olmayan, yalan bilgilerle İzmir’i oyalamaya, İzmir’in gündemini değiştirmeye çalışıyorlar. Ama İzmirli kardeşlerim kanmaz. Doğruyu görürler, bilirler.”

BAKAN AÇIK ÇEK VERDİ: YERİ GÖSTER STAT 1 AY SONRA HAZIR

Konak amatör Spor kulüpleri birliği başkanı Sait Başdaş, amatör spor kulüplerinin sorunlarını dile getirerek tesis ekdikliğinden söz etti. Bakan Kılıç, şehir merkezinde spor tesisinin yapılacağı yeri getirin 1 ay sonra stadınız hazır diyerek açık çek verdi. 

Zübeyit Garip/ İnşaat Deryası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.