Sektör Temsilcileri ve 2 Bakan Görüştü: Yeni İmar Yönetmeliği Değişecek mi?

Sektör Temsilcileri ve 2 Bakan Görüştü: Yeni İmar Yönetmeliği Değişecek mi?

İnşaat sektörünün temsilcileri KONUTDER, İNDER ve GYODER Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki ve Maliye Bakanı Ağbal bir araya gelerek yeni imar yönetmeliğini masaya yatırdı. İki taraf için de olumlu geçen görüşmede yeni yönetmeliğin düzenlenebileceği siny

A+A-

3 Temmuzda resmi gazetede yayınlanan ve 1 ekimde yürürlüğe girecek olan yeni imar yönetmeliğine karşı inşaat sektörü temsilcileri KONUTDER, İNDER ve GYODER çok sert bir açıklama yapmış ve yeni yönetmeliğin müteahhite darbe vuracağını ve projelerin önünü tıkayacağını savunarak eski yönetmelikle devam edilmesini istemişti. Çevre Şehircilik bakanı Mehmet Özhaseki ise sektör temsilcileri ile bu konuyu tekrar masaya yatırabileceklerini ifade etmişti. Sektör temsilcileri ve Bakan Özhaseki ve Maliye bakanı Naci Ağbal ile 2 saat süren bir çalıştay yaptı. Çalıştayın olumlu geçtiğini belirten sektör temsilcileri yeni yönetmelikte düzenlemeye gidilebileceğinin sinyali verildi.

İnşaat sektörü temsilcileri Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki ve Maliye Bakanı Ağbal 2 saatlik bir toplantı gerçekleştirdi. İnşaat çalıştayında gündem maddesi yeni imar yönetmeliği, kentsel dönüşüm ve gayrimenkul sektörünün sorunları oldu.

Maliye Bakanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya KONUTDER, İNDER ve GYODER'in önderliğindeki sektör temsilcileri de katıldı. KONUTDER Başkanı Altan Elmas, İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım ve GYODER Başkanı Dr. Feyzullah Yetgin açıklamalarda bulundu.

Görüşmenin son derece olumlu geçtiğini söyleyen KONUTDER Başkanı Altan Elmas, "Sayın Maliye Bakanımız, Çevre ve Şehircilik Bakanımız ve beraberindeki heyetle birlikte yeni yönetmelik ve sektörün önünü tıkayan konularla ilgili bir görüşme yaptık. Maliye Bakanlığı tarafından sektörümüzü rahatlatacak adımlar yakın zamanda atılmıştı. Bu görüşmeden sonra da sektörümüzün önemli sıkıntılarının aşılacağına inanıyorum" dedi. Başkan Elmas, "Yapılan hamlelerle senede 500 bin konutun dönüşmesi hedefleniyor" şeklinde konuştu.

GYODER Başkanı Dr. Feyzullah Yetgin ise "Başka hiçbir sektör ve bakanlık arasında bu kadar dinamik bir sinerji olması mümkün değil. Bu sinerji de sektörümüz için olumlu bir tesir uyandıracak" ifadelerini kullandı.

Toplantının her iki taraf için de olumlu geçtiğini söyleyen İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım,  inşaat sektöründe iki bakanlı çalıştay yaptıklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.