Sema Pekdaş: Konak Koruma Planları Olan Tek İlçe

Sema Pekdaş: Konak Koruma Planları Olan Tek İlçe

Konak belediye meclisinde Ak Partili meclis üyesi Sait Başdaş'ın Konak nüfusunun nüfus sayımında 30 bin gerilediğini, bunun başlıca nedeninin imar planlarının olmaması ve yatırımcının önünün kapanması olduğunu savundu. Belediye başkanı Sema Pekdaş ise Kon

A+A-

Ak Parti grup başkanvekili Sait Başdaş, "Son dönemde Konak 30 bin kişi kaybetmiştir. Bunun nedenlerini araştıralım. “İmar düzenlemesi yapmadığınız, yatırımcının önünü açmadığınız için bunlar oluyor. 20 mahallemizde doğal gazımız yok. İnsanlar düzenleme olmadığı için başka ilçelere gidiyorlar" dedi.

Belediye başkanı Sema Pekdaş ise, “Bir dahaki meclis oturumuna 1856-1876 tarihli İzmir haritalarını getireceğim. İzmir’in ne kadar olduğunu göstereceğiz. İzmir Belediyesi 1868’de kuruldu. Bu kentin 150 yıllık belediyesi var.  Zaten İzmir kenti olarak belirlenen yer Liman, Tepecik Höyüğü’nün üstünden gelen yer ve Değirmen Dağ’ını çevreleyen bölgedir. Bunlar İzmir Belediyesi’nin kuruluşunun 10’uncu yılında çizilmiş planlar. Ayrıca koruma imar planları olan tek ilçeyiz. Bu bir zenginlik… Bundan dert yanmak yerine bunu bir zenginlik saymak lazım. Agora için kamulaştırma yoluyla boşaltılan evlerin sayısını biliyoruz” açıklamasını yaptı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.