Sincan Saraycık Kentsel Yenileme Projesi'nin İhalesi Yarın!

Sincan Saraycık Kentsel Yenileme Projesi'nin İhalesi Yarın!

Ankara Sincan Saraycık Kentsel Yenileme Projesi 2. Bölge 2. Etap ihalesi yarın gerçekleştirilecek. Proje kapsamında 891 konut, 3 ticaret merkezi, bir ibadethane ve otoparkı inşa edilecek.

A+A-

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Ankara Sincan Belediyesi'nin ortaklaşa başlattığı 'Saraycık Kentsel Yenileme Projesi' kapsamında ihaleler devam ediyor. 

Saraycık Kentsel Yenileme Projesi 2. Bölge 2. Etap'ta inşa edilecek 891 konut, 3 ticaret merkezi, bir ibadethane ve otoparkın ihalesi 9 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

Saraycık Kentsel Yenileme Projesi ile Ankara'nın batısı Sincan'da yepyeni bir şehir kuruluyor.  Saraycık modern binaları, yolları, sosyal donatı alanları, yeşil alanları ve eğitim alanlarına kavuşacak. 

Ankara Saraycık Kentsel Yenileme Projesi ile 20 bin konutta 100 bin kişiye yaşam alanı sunulacak. Proje toplam 500 hektarlık alanda yapılacak. Geçtiğimiz aylarda projenin ilk üç etabının ihalesi yapıl ve bu kapsamında birinci etapta bulunan 966 konut, 1 cami, 2 ticaret merkezi ile  ikinci etapta bulunan 979 konut, 3 ticaret merkezi, 1 cami ve 32 derslikli ilköğretim okulunun inşaatı başlamıştı.

"Saraycık Kentsel Yenileme Projesi vatandaşlarımızın fikir ve taleplerine göre şekillendirildi" diyen Sincan Belediye başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, " Projenin başlangıç aşamasından beri her şey açık, şeffaf ve adil bir şekilde masaya konuldu. Hak sahiplerinin büyük çoğunluğu ile anlaşma sağlandı. Anlaşmalar sonucu 3 ana bölgede üretilecek çeşitli büyüklüklerde toplam 5 bin 937 konuttan 3 bin 209'u hak sahiplerine kura ile verilecek. Saraycık Kentsel Yenileme Projesi, Sincanımızın sabırsızlıkla beklediği bir proje. Vatandaşımızın daha iyi koşullarda hayat sürmesi için çalışıyoruz. Bu konuda bize destek olan TOKİ Başkanı Sayın Mehmet Ergün Turan ve ekibine özellikle teşekkür ediyorum" şeklinde açıklama yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.