Sivas'ın İmar Planı Düzenlenmeli!

Sivas'ın İmar Planı Düzenlenmeli!

Sivas Belediyesi tarafından bölgede yapılan çalışmalar tepkilerine neden oldu. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, şehrin imar planının yenilenmesi gerektiğini açıkladı.

A+A-

Sivas Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar vatandaşın tepkilerine neden oldu. Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, kamuoyundaki tepkilere cevap verdi.

Uzun, “Şehre gelen herkes başımızı sokacak bir yer olsun diye kafasına göre ev yapmış, bahçe yapmış. Bu nedenle ilimizdeki birçok mahalledeki çarpık yapılaşmayı görebiliyoruz. Bunları yanı sıra gerek Türkiye genelinde, gerek ilimizde şehir artık imar planına göre düzenlenmeye başladı. Bizde Sivas Belediyesi olarak ilimiz genelindeki imar ve bununla birlikte de çevre düzenlemesi çalışmalarını sürdürüyoruz” diye konuştu.

Uzun son olarak “Artık şehir merkezindeki bütün yollarda engelli yürüyüş bandı var. Örneğin konuyla ilgili Bakanlık bir genelge yayınlayarak, yollara engelli yürüyüş parkurunu yapın diyor. Biz de bu kapsamda kaldırımlarımızı yeniliyoruz. Birçok yerde ağaçların bulundukları yerin engelli bandına engel teşkil ediyor. Kaldırım düzenlemesine uymayan ağaçları kesmek zorunda kalıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.