Söke'de 1500 Dönüm Alan İmara Açıldı

Söke'de 1500 Dönüm Alan İmara Açıldı

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ocak ayı ikinci oturumunda, Söke’de bin 500 dönümlük yeni yaşam alanının imara açıldığını müjdeledi.

A+A-

Söke Belediyesi tarafından hazırlanan 1/5000’lik nazım imar planı kapsamında, aralarında Albayrak, Aydın, İstasyon, Dere, At Pazarı, Koçlar gibi caddelerin bulunduğu birçok caddede uygulanacak genişletme çalışmaları sırasında çok sayıda ev ve iş yerinin yıkılması gündeme gelmiş ancak geçtiğimiz ağustos ayında Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’ne getirilen düzenleme oy çokluğuyla reddedilmişti. Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran’ın gündeme getirdiği imar revizyonu sonrasında gayrimenkullerinin yıkılacağı endişesi yaşayan Sökeliler, özellikle de Aydın ve Albayrak Caddesi sakinleri, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden yardım istemişti.

ÇERÇİOĞLU: “1500 DÖNÜMLÜK YENİ YAŞAM ALANI AÇTIK”

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ilgili madde görüşülürken konuşan Başkan Çerçioğlu, net ifadelerle Söke’de hiçbir şekilde yıkım işlemine izin vermeyeceğini söyledi. Sökelilerin rahat olmasını isteyen Başkan Çerçioğlu, “İmara 1500 dönümlük yeni yer açtık. Burada istediğiniz gibi apartmanları yapın. Yeni bir Söke yarattık. Neden tarihi dokuyu yıkacağız? Yıkmayalım. Yeni yerleri imara açalım. İnsanlar gitsinler, orada yaşasın. Kenti planlı bir şekilde büyütelim. Mümkünatı olmayan bir şey isteniyor Büyükşehir Belediyesi’nden. Ben o kadar daireyi kamulaştırmam. İnsanları neden yerinden, yurdundan, işinden, aşından yapacaksınız ? Ben bu vebali kaldırmam. Ben olduğum sürece evleri, barkları yıkılmayacak” dedi.

TOYRAN’IN PAZAR YERİNİ KALDIRMAK İSTEMESİNİ HATIRLATTI

Toyran’ın imar revizyonu konusunda ısrarını sürdürmesi üzerine konuşan Başkan Çerçioğlu, Söke Belediyesi tarafından pazar yerinin yıkılarak yerine turizm, ticaret, konut alanı yapılmak istendiğini hatırlattı. Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan ret kararıyla da vatandaşların ev ve iş yerlerinin yıkılmaktan kurtulduğu, pazar yerine turizm, ticaret ve konut alanı yapılmasının önüne geçildiği ifade edildi.

AKKENTLİ BÜYÜKŞEHİR’İN PROJESİYLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Konuyla ilgili bilgi veren Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli; “Bu planlama çalışması ile yaklaşık 1500 dönüm alan planlanmıştır. Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin 15.07.2015 tarihli ve 297 sayılı kararı ile alana ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planları onaylanmıştır” dedi.

Vatandaşlara teknik olarak da bilgi veren Akkentli ; “Onaylı 1/5000 ölçekli nazım imar planı sonrasında uygulama imar planı çalışmaları ilçe belediyesince yürütülmüş ve alt ölçekli planlar hazırlanmıştır. Bu planlar Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'nce 11.02.2016 tarihli ve 69 sayılı karar ile onaylanmıştır. Yapılan planlama çalışması ile yaklaşık 700 dönüm 1.20 emsalli yapılaşma koşullu, 90 dönüm de 1.6 yapılaşma koşullu gelişme konut alanı tasarlanmıştır. Kat yükseklikleri bölgemizin 1. derece deprem kuşağında yer alması ve depremin hayatımızın bir parçası olmasından dolayı 7 kat ile sınırlandırılmıştır. Mevcut yapılaşmanın düşük olduğu bölgede 20 metrelik caddeler, konut alanları içerisinde otopark alanları, ticari odaklar, yeşil alanlar planlanmıştır” ifadelerini kullandı. 

Aydın Denge Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.