Süleyman Demirel Botanik Parkı'na İmar Koruması!

Süleyman Demirel Botanik Parkı'na İmar Koruması!

Isparta İl Özel İdaresi, Süleyman Demirel Botanik Parkı'nın Süleyman Demirel Üniversitesi'ndeki tahsisini iptal ettirip, kendi tasarrufu üzerine aldı.

A+A-

Isparta İl Özel İdaresi, Süleyman Demirel Botanik Parkı'nın SDÜ'deki tahsisini iptal ettirip, kendi tasarrufu üzerine aldı. 20 yıldır 'bilimsel çalışmalar dışında' değerlendirilmeyip, atıl tutulan 260 bin m2'lik Botanik Parkı'nda yurt ve yaşam alanı projesi geliştirildi, Belediye'den imar tadilatı istendi. Ancak Belediye Meclisi'nden kısmen destek çıktı.

AK Parti Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'in Isparta'nın yükseköğrenim alanındaki barınma ihtiyacına çözüm bulmak amacıyla geliştirdiği projelere bir yenisi daha eklendi. Mensucat Fabrikası arkasındaki kendi mülkiyetinde kat karşılığı ihalesi ile 5000 kişilik Kredi Yurtlar Kurumu Yurdu yaptıran İl Özel İdaresi, projesini büyüttü hemen alt parseldeki Botanik Parkı'na yöneldi. İl Özel İdaresi, SDÜ'ye tahsisli olan 260 bin m2'lik Süleyman Demirel Botanik Parkı alanında yükseköğrenim öğrencilerinin barınma ve sosyal hayata yönelik ihtiyaçlarını çözümleyecek bir proje geliştirdi. Proje doğrultusunda, Botanik Parkı'nın SDÜ'ye tahsisi iptal edildi, Belediye Meclisi'nden imar tadilatı istendi. Ancak süreç istendiği gibi sonuçlanmadı.

ÖĞRENCİ KÖYÜ PROJESİ

Edinilen bilgiye göre, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'in istekleri doğrultusunda İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği 1998'de SDÜ'nün kullanımına verilen Botanik Parkı'nın tahsisinin iptal ettirdi. Hazineden SDÜ'ye olan tahsis iptal edilerek, Botanik Parkı İl Özel İdaresi'nin tasarrufuna bırakıldı. İl Özel İdaresi, 260 bin m2'lik Botanik Parkı'ndan 40 bin m2'lik alanın SDÜ'nün kullanımında kalacak şekilde projelendirme çalışması yaptı. 220 bin m2'lik alan üzerinde yükseköğrenim yurdu yapılması kararlaştırıldı. Yurttan kalan alanlarda da öğrencilerin sportif ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak mekanların oluşturulması planlandı. Bu doğrultuda bisiklet ve yürüyüş yolları, tenis, basketbol, futbol gibi sportif alanların oluşturulması öngörüldü. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.