Sur Yapı Antalya Kepez Projesi Ön Talep Topluyor

Sur Yapı Antalya Kepez Projesi Ön Talep Topluyor

Sur Yapı Antalya Kepez Santral kentsel dönüşüm projesine ön talep toplamaya başladı...

A+A-

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projeleri arasında yer alan Antalya Kepez Santral kentsel dönüşüm projesinde imzalar atıldı. 

1 milyon 300 bin metrekare alan üzerinde gerçekleşecek olan dönüşüm projesinde ilk etapta hak sahiplerinin dairelerinin tamamlanarak 2019’da teslim edilmesi planlanıyor. Projenin tamamının ise 8 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

19 bin konuttan oluşan projede konutların yanı sıra kültürel alanlar, okullar, sağlık tesis alanları, ofisler, ticari alanlar da yer alıyor. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Sur Yapı işbirliği ile hayata geçirilecek olan Kepez Santral kentsel dönüşüm projesinde günde  ortalama bin 800 ton molozun dönüştürüldüğü projede toplam 260 bin metrekare de yeşil alan bulunacak. Proje arazisinde bulunan ağaçlar korunarak, peyzajda kullanılacak. Öte yandan bölgede yaşayan sokak hayvanları için ise bir yaşam alanı oluşturulacak.

Proje hakkında bilgi veren Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, projenin 4-5 bin kişiye istihdam yaratacağını söyledi.

Projeye Türkiye'nin yanı sıra yurtdışından da çok talep olduğunu vurgulayan Elmas, “"Şu anda da talep toplamaya başladık. Çok ciddi bir talep var. Antalya Antalya'dan ibaret değil. Türkiye'nin yurtdışında İstanbul'dan sonra bilinen en önemli markası Antalya. Antalya'nın dışında İstanbul, Ankara, Konya, İzmir gibi bütün büyükşehirlerimizden,  Anadolu'nun birçok şehrinden, bütün Türkiye'den hatta Avrupa'daki vatandaşlarımızdan da çok ciddi talep aldık. Herkes Antalya'da bir ev almak istiyor. Aynı zamanda Ruslara da hitap etmeyi düşünüyoruz. Antalya'da ciddi anlamda yabancı potansiyeli var. Antalya, Rus turistlerin konut alımında önemli bir pazar. Bunu da tekrar harekete geçirecek çözümler üretmeyi düşünüyoruz. Bu anlamda da yabancıya satış noktasında ciddi bir potansiyel oluşturacak” dedi. 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.