THY’ye 3. Havalimanında 300 Dönümlük Özel Kampüs!

THY’ye 3. Havalimanında 300 Dönümlük Özel Kampüs!

Yapımı hızla süren 3. Havalimanı’nda, THY’nin 300 dönümlük dev bir kampüsü olacak. THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı “Kampüste Genel Müdürlük ve 5-6 bin metrekarelik lounge alanımız olacak” dedi.

A+A-

2018 yılının şubat ayında ilk bölümü açılacak olan 3. Havalimanı’nda Türk Hava Yolları’nın (THY) yüzde 70 dolayında bir yolcu payına sahip olacağı ve 300 dönümlük bir alanda da özel bir kampüs içinde hizmet vereceği açıklandı. Açıklama, THY’nin kurum içi iletişim dergisi olan ‘Empathy’de yapıldı. Dergiye konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, İstanbul Yeni Havalimanı’nın terminal büyüklüğünün Atatürk Havalimanı’ndaki terminalin tam üç katı olacağını belirterek “Yüzölçümü açısından 3.Havalimanı dünyanın en büyüğü konumundaki 2 bin hektarlık alana sahip Beijing’in (Pekin) yaklaşık dört katı büyüklüğünde, 7 bin 594 hektarlık alana sahip olacak. THY de bu alan içinde 300 bin metrekarelik bir alanda özel bir kampüs içinden yönetilecek. Burada Genel Müdürlük, İkram, Teknik A.Ş, Turkish Cargo, Handling şirketimiz ve operasyon binalarımız yer alacak bir kompleks kurulacak. Merkezde 5-6 bin metrekarelik lounge alanlarımız olacak” dedi.

SLOT SORUNU BİTİYOR

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ise İstanbul’a sefer düzenlemek isteyen havayolu şirketlerine yoğunluktan slot (uçakların iniş ve kalkışlarının zamanlanması) tahsis edilememe sorununun aşılacağını belirterek, “Yeni Havalimanı sayesinde de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü daha geniş bir hareket kabiliyetine ulaşacak ve bizim de operasyonlarımız rahatlayacak” dedi. İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin ise Yeni Havalimanı’na günde 2 bin uçağın iniş kalkış yapacağını belirterek, “Terminal 347 dar gövdeli uçak ve 264 geniş gövdeli uçağa hizmet verecek. 70 bin araçlık kapasiteyle Avrupa’nın en büyük otoparkına sahip olacak. 400’den fazla yerli ve yabancı markayı tek çatı altında buluşturacak. 53 bin metrekarelik bir Duty Free alanı olacak. Tüm kuruluşlar çevreci, engelsiz ve yeşil havalimanı olarak inşa edilecek. Dünyanın 350 farklı noktasına uçmak mümkün olacak” dedi.

1 GECEDE TAŞINACAK

THY Genel Müdür Yardımcısı M. Akif Kona Yeni Havalimanı’na taşınmanın Big Bang adı verilen geceden sabaha yapılacak bir operasyonla gerçekleşeceğini belirterek, “Taşınma bütün operasyonun geceden sabaha Yeni Havalimanı’na taşınmasıdır. Tabii ki her şeyiyle. Uçaklar, yer teçhizatı, ekipman, personel ve tabii ki yolcular” dedi. Öte yandan THY’den yapılan açıklamada iç hatlarda geçerli olacak indirim kampanyasından yararlanmak isteyen yolcular, 17-22 Ocak arasında 66 liradan başlayan fiyatlarla satın alacakları biletlerle 1 Mart-20 Haziran tarihleri arasında uçuş yapabilecekleri belirtildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.