Tire OSB 514 Dönüm Arazinin Devri İçin Talepte Bulundu

Tire OSB 514 Dönüm Arazinin Devri İçin Talepte Bulundu

Tire Organize Sanayi Bölgesi (TOSBİ) bünyesinde yer alan Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait toplam 514 bin metrekarenin bölgeye devri için TOSBİ yönetimince, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'ye talepte bulunuldu. TOSBİ'den yapılan açıklamaya göre

A+A-

Bakan Özlü'den alanın devri için talepte bulunduklarını ifade eden TOSBİ Müteşebbis Heyet Başkanı Metin Akdaş, "A bölgesi olarak tanımladığımız alanda 56 sanayi parselinde üretim yapılıyor, 57 sanayi parselinde de inşaatlar tamamlanma aşamasında. 9 parselin proje çalışmaları sürüyor.

Sonuçta, A bölgesinde yeni yatırım taleplerini karşılayacak sanayi parseli kalmadı. En kısa zamanda yeni sanayi parsellerine ihtiyaç var. Yeni yatırımcılar yer bekliyor" dedi.

'YATIRIM VE İSTİHDAM ARTACAK'

Bölgedeki yerli ve yabancı yatırımcıların taleplerini karşılayabilmek için Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait parsellerin OSB'ye devrinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Akdaş, şunları söyledi:

"Talibimizi Vakıflar Genel Müdürlüğü İzmir Bölge Müdürlüğü'ne sunduk ve onay aldık.

Protokolün, Vakıflar Meclisi'ne gönderilmesi kararlaştırılmasına rağmen bugüne kadar girişimlerimizden sonuç alamadık.
Bu sürecin yatırımcılar olumsuz etkilenmeden çözümlenmesiyle bölgemizde yatırımlar çoğalacak, dolayısıyla istihdam da artış gösterecek. Sonuçta, hem bölgemiz hem de ülke ekonomisi kazanacak."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.