Tire'de 21 Dönümlük Güneş Enerjisi Santralinin İmar Planı Askıya Çıktı

Tire'de 21 Dönümlük Güneş Enerjisi Santralinin İmar Planı Askıya Çıktı

İzmir Tire'de Özbey Enerji ve Öztekin Enerji şirketlerine ait Derbaşı mahallesindeki 20 bin 900 metrekarelik güneş enerjisi santralinin imar planları onaylanarak askıya çıkarıldı.

A+A-

Özbey Enerji ve Öztekin Enerji ortaklığında Tire'nin Derebaşı mahallesine 300 hanenin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek büyüklükte bir güneş enerjisi santrali kuruluyor. Projenin imar planları Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanırken ÇED raporuna gerek olmadığı belirtildi.

ASKIYA ÇIKARILAN İMAR PLANININ AÇIKLAMA RAPORUNDA ŞU İFADELERE YER VERİLDİ;

İzmir ili, Tire ilçesi, Derebaşı Mahallesi, Armutluk Mevkiinde bulunan 20.900 m² yüzölçümlü 1904 parsel sayılı taşınmazda, Özbey Enerji ve Öztekin Enerji şirketlerine ait herbiri 600 kW kapasiteli olmak üzere, güneş enerjisinden elektrik üretimi yapılacak 2 adet fotovoltaik tesisi kurulacaktır. 1904 nolu parsel Özbey Enerji Üretim San. Ve Tic. Ltd. Şirketine aittir. Projeler, Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. Şirketi tarafından 12.05.2015 tarihli çağrı mektubu ile sisteme bağlantı izni almışlardır.(Ek-1) Projeler, lisanssız elektrik üretimi kapsamında gerçekleştirilecektir. Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.`ne yapılan proje başvuruları uygun değerlendirerek, proje şirketlerine 12 Mayıs 2015 tarihli bağlantı anlaşmasına çağrı mektupları verilmiştir. (Ek-1) Tesislerin yılda yaklaşık 2 Milyon 150 bin kW saat elektrik üreteceği hesaplanmıştır. Üretilecek enerji, GEDİZ Elekrik Dağıtım A.Ş. tarafından işletilen, proje yakınındaki TEDAŞ dağıtım hattına verilecek ve böylelikle yakın çevredeki tüketicilere sunulacaktır. Projeler ile yılda yaklaşık 1.000 ton CO2 tasarrufu yapılacaktır. Üretilen Enerji ile 300`ün üzerinde hanenin enerji ihtiyacı karşılanacaktır. Projelerle ilgili Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan teknik değerlendirme olumlu sonuçlanmıştır. (Ek-2) Söz konusu GES projeleri İzmir Valiliğinin (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) 07.04.2015 tarihli ve 11281 sayılı görüşleri ile ÇED kapsamdışı olarak değerlendirilmiştir.

AÇIKLAMA RAPORU İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.