Tire’ye TOKİ Müjdesi!

Tire’ye TOKİ Müjdesi!

AK Parti İzmir Milletvekili TOKİ’nin Tire’ye yapacağı 529 konut için 12 Aralık’ta ihalesinin yapılacağını açıkladı.

A+A-

Sürekli, “İhaleden sonra çok kısa sürede konutları teslim edilmesi planlanıyor. Dar gelirli aileler konut sahibi olabilmesi için planlanan 529 konutun 357 si 2+1, 172 adeti ise 3+1 şeklinde olacak” dedi.

Sürekli, Bayındır, Ödemiş ve Tire’ye çıkarma yaparak, vatandaşlar ve Ak partililerle görüşme yaptı. Sürekli şöyle konuştu: “TOKİ’nin sosyal konut programı, mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olamayan alt ve orta gelir grubundan şahısları hedeflemektedir. TOKİ bugüne kadar 650 bin adet konut ihalesi yapmış bunun 531 bini teslim etmiştir. Üretilen konutların yüzde 85 i ise sosyal konut niteliğindedir. 2003 yılı başından itibaren gerçekleştirilen sosyal konut projelerinin %40.89’unu dar ve orta gelir grubu,  yüzde 22.74’lük kısmını ise alt gelir grubu yoksullara yönelik projeler oluşturmaktadır. Hükümetimizin belirlediği hedefler doğrultusunda TOKİ, yeni vizyonu ile birlikte nitelikli ve kaliteli sosyal konutlar üretmeye devam etmeyi ve 2023 yılı sonuna kadar 1 Milyon adet nitelikli konut rakamına ulaşmayı planlamaktadır. TOKİ’nin öncelikleri; Nitelikleri artırılmış sosyal konut üretmek, Yatay mimariye geçişte öncü projeler geliştirmek, Yerel mimari dokuyu üretimlere yansıtmak, Sosyal ihtiyaçlara cevap verecek, Mahalle kültürünün gelişmesine imkân tanıyan projeleri üretmek, tüm projelerde “mutlak kalite” prensibini benimsemek ve Kentsel Dönüşüm de öncü olmaktır”

TOKİ’nin sadece konut yapmadığını da vurgulayan Sürekli, “TOKİ bugüne kadar 81 ilimizde 976 Okul, 266 Hastane, 95 Sağlık Ocağı, 38 Sevgi Evi, 42 Kütüphane, 509 Cami ve 516 adet Ticaret Merkezi halkımızın hizmetine sunmuştur.  Ayrıca Somali, Endonezya ve Pakistan’da toplam 13 Okul, 1 Hastane (200 yataklı), 2 Sağlık Ocağı, 9 Cami ve 12 adet Ticaret Merkezi inşa etmiştir” dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum