TOKİ Adana Seyhan Başvuruları Başlıyor

TOKİ Adana Seyhan Başvuruları Başlıyor

TOKİ Adana Seyhan 1. Etap 2. Kısım 1.103 konut için başvurular başlıyor. Adana Seyhan TOKİ konutları başvuru şartları, konut fiyatları, taksit seçenekleri ve kura çekilişi tarihi bilgileri haberimizde...

A+A-

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yurdun dört bir yanında konut üretmeye, vatandaşı ev sahibi yapmaya devam ediyor. Bu çerçevede Aana Seyhan'da hayata geçirilecek yeni projede yer alan toplam 1103 adet konut için başvuru süreci 27 Temuzda başlıyor. 

TOKİ Seyhan adana projesinde yer alan dairelerin en ucuz satış fiyatları 2+1 daireler için 175 Bin 651 TL olarak açıklanırken bu evlere 915 TL'den başlayan taksitlerle vatandaşlar sahip olabilecek. 3+1 dairelerin satış fiyatları ise 212 bin 059 TL olarak açıklandı ve bu evlerin aylık taksitleri ise 1 104 TL olarak açıklandı. Başvurusunu gerçekleştirenler kura çekilişi ile ev sahibi olmaya hak kazanacaklar. 

Başvurularını tamamlayanların listelerinin yayımlanması sonrasında “Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası” 24 Ağustos 2017 tarihinde yapılacak.

Başvuru şartlarını yerine getiren kişiler, Türkiye Halk Bankası A.Ş. Şubelerine başvurarak, 2 Bin TL (İkibin Türk Lirası) tutarındaki başvuru bedelini 27 Temmuz - 11 Ağustos 2017 tarihleri arasında yatıracak (Şehit Aileleri, Maluller (Terör, Harp ve Vazife Malulleri) ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) ve başvurdukları grup ile ilgili “Satın Alma Talep ve Yüklenim Belgesi”ni imzalayacaklar.

TOKİ Adana Seyhan konutları başvuru şartları;

Kura yöntemiyle satışı gerçekleştirilecek konutlar için başvurular, Türkiye Halk Bankası A.Ş.’nin tüm şubeleri tarafından 27 Temmuz - 11 Ağustos 2017 tarihleri arasında kabul edilecektir.

- Söz konusu müracaatlar; 1) “Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimlerinin” (Sosyal Güvenlik Kurumundan alınmış Hak Sahipliği Belgesi olan) başvuruları, 2) En az %40 Özürlü Vatandaşların başvuruları, 3) Diğer Konut Alıcı Adayları başvuruları olmak üzere 3 ayrı kategoride ve konut tipi (oda sayısı) bazında ayrı ayrı kabul edilecek kabul edilecektir.

- * Şehit Aileleri, Maluller (Terör, Harp ve Vazife Malulleri) ile Dul ve Yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak, ancak bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecektir.

* “%40 Engelli Vatandaşlara” toplam konut sayısının %5’i (2+1 konutlardan 51 adet ve 3+1 konutlardan 5 adet olmak üzere toplam 56 adet konut) kadar kontenjan ayrılacak ve kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

* Diğer Konut Alıcı Adayları İdaremiz genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile belirlenecektir.

- Detaylı satış fiyat ve koşulları Türkiye Halk Bankası A.Ş. şubelerinde ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığının web sayfası (www.toki.gov.tr) aracılığıyla duyurulmaktadır. En düşük ve en yüksek fiyatlar ile alternatifli ödeme koşulları aşağıda sunulmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.