TOKİ Başıbüyük Kentsel Dönüşüm İhalesini Kazanan Firma Belli Oldu

TOKİ Başıbüyük Kentsel Dönüşüm İhalesini Kazanan Firma Belli Oldu

TOKİ'ni Maltepe Başıbüyük kentsel dönüşüm projesinin ihalesi sonuçlandı. İhaleyi 85 milyon 700 bin TL ile en yüksek teklifi veren Yılkanur İnşaat - Bemak Asfalt ortaklığı kazandı. Başıbüyük kentsel dönüşüm projesinin yakın zamanda başlaması bekleniyor.

A+A-

Maltepe Başıbüyük kentsel dönüşüm projesi dün ihale edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Toki Başkanı Ergün Turan, 305 konutluk Maltepe Başıbüyük kentsel dönüşüm projesine başlayacaklarını açıkladı.

305 konutluk projenin toplam 1 milyon metrekare alan üzerinde gerçekleşeceğini belirten Turan, kentsel dönüşüm projesinin ilk bölümünü, bin 391 ada ve 49 parsel ile 20 bin metrekarelik bir alanda uyguladıklarını belirtti.

Dün gerçekleşen Maltepe Başıbüyük Kentsel Dönüşüm projesinin ihalesine 10 şirketin katılım gösterdiğini belirten Toki Başkanı Ergün Turan, en yüksek teklifi 85 milyon 700 bin lira ile Yılkanur İnş. San ve Tic. AŞ & Bemak Asfalt Mad. San. ve Tic. Ltd. Şti. İş Ortaklığı'nın verdiğini belirtti.

Projeye en kısa sürede başlayacaklarını ifade eden Turan, incelemelerin ardından ilgili yükleniciyi açıklayıp sözleşme imzalayacaklarını aktardı.

Projede toplumsal ve mekansal çeşitlilik ile yapı yoğunluğu dikkate alınarak mahalle kültürünün yaşatılmasını amaçladıklarını vurgulayan Turan, "Başıbüyük Kentsel Dönüşüm Projesi'nin en önemli özelliği, planlama çalışmalarının semt bütününde yaşayan insanlarla, yaşam kalitesinin artırılması yönünde bir uzlaşma ve katılım ortamının sağlanmasıyla gerçekleştirilmesidir." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.