TOKİ Beyoğlu Sütlüce Projesi'nin ÇED Süreci Başladı!

TOKİ Beyoğlu Sütlüce Projesi'nin ÇED Süreci Başladı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından İstanbul Beyoğlu'da hayata geçen 40 milyon TL'lik projede Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başladı. Projenin ihalesi 15 Mart'ta gerçekleşecek.

A+A-

İstanbul'un "kupon arazilerinden" sayılan Beyoğlu Sütlüce'deki 15 bin metrekarelik parsele yapılacak  TOKİ  projesi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başladı. TOKİ bu araziyi martta ihaleye çıkaracak... 

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ((TOKİ) 40 milyon liralık yatırımla hayata geçireceği 397 konut, 16 dükkan, bir cami ve otoparktan oluşan projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvuru yaptı. Bakanlık 27 Ocak günü projeyi uygun bularak ÇED sürecini başlattı. Proje, Beyoğlu Sütlüce'de Karaağaç Bektaşi Dergâhı'nın arazisine yapıldığı için tartışma yaratan AKP İstanbul İl Başkanlığı ve otelin hemen arkasında bulunuyor. Bir kentsel dönüşüm projesi olan inşaat için arazi üzerindeki gecekonduların yıkımına da başlandı. 

EN FAZLA 8 KAT OLACAK 

Haliç manzaralı arazi, belediye ekipleri tarafından yıkım tamamlandıktan sonra TOKİ'ye boş olarak teslim edilecek. 15 bin 530 metrekarelik arazi üzerine 8 blok halinde inşa edilecek konutların kat sının 8 olarak belirlendi. İnşaatın 14 ayda tamamlanması hedefleniyor. Toplam 397 konutta bin 985 kişilik nüfusun barınacağı hesaplandı. Sayıştay raporlarında sahip olduğu arazileri piyasa değerinin altındaki rakamlara ihale açmadan Emlak Konut GYO'ya sattığı için eleştirilen TOKİ, Beyoğlu'ndaki arazi için ihale düzenlemeye karar vermişti. 12 Ocak'ta yapılması planlanan ihale 15 Mart'a ertelendi.

TOKİ BEYOĞLU SÜTLÜCE PROJESİNİN DETAYLARI

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.