TOKİ Torbalı Projesi 16 Ayda Tamamlanacak

TOKİ Torbalı Projesi 16 Ayda Tamamlanacak

Torbalı Belediye Başkanı Görmez’in göreve gelmeden önce vaatleri arasında bulunan toplu konutlar için ÇED süreci başladı. Projenin tamamlanma süresi 16 ay olarak belirlenirken inşa edilecek evlerin ömrünün ise 50 yıl olacağı açıklandı.

A+A-

AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in yerel seçimler öncesinde seçmene verdiği en büyük vaatler arasında yer alan sosyal konutlar ve toplu konut projesi için önemli bir noktaya gelindi.

Ayrancılar Mahallesi’nde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılması planlanan Torbalı Toplu Konut İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi Projesi ile ilgili olarak İzmir Valiliğine sunulan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu kabul edildi ve süreç başladı.

Başkan Görmez geçtiğimiz Aralık ayında TOKİ Başkanı Ergun Turan’la bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapmış ve projenin müjdesini vermişti.

16 AYDA BİTECEK

Mülkiyeti TOKİ’ye ait 40 bin metrekarelik alanda ve 3 ayrı bölümde orta gelirli vatandaşlar için inşa edilecek 350 konutluk yatırımın tamamlanma süresi 16 ay olarak belirlendi. Bu sürede kazı ve hafriyat işlemleri ile üst yapı çalışmalarının eş zamanlı olarak yürütüleceği de vurgulandı. Konutların en üst inşaat teknolojilere göre yapılacağı ve en az 50 senelik bir fonksiyonel ömre sahip olacağının öngörüldüğü açıklandı.  İnşa edilecek bir dairenin maliyetinin ortalama 60 bin, bir dükkan maliyetinin ise ortalama 100 bin olarak belirlendiği projenin toplam maliyetinin ise 18 milyon 440 bin lira olduğu vurgulandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.