TOKİ'den Emekliye Özel 15 Bin Konut!

TOKİ'den Emekliye Özel 15 Bin Konut!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), dar gelirlileri ve emeklileri ev sahibi yapmaya devam ediyor. TOKİ inşa etmeyi hedeflediği 65 bin sosyal konutun 15 binini emeklilere ayırdı.

A+A-

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 'Herkes ev sahibi olsun' hedefine devam ediyor. Dar gelirli ve emeklileri düşük fiyatlı taksitlerle ev sahibi yapan TOKİ, 'ikinci bahar' kampanyasını Anadolu'da ve İstanbul'da sürdürecek.

TOKİ Başkanı Ergün Turan konuyla ilgili açıklamasında, "Emekli vatandaşlarımızı Anadolu'da ortalama 250 liradan; İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde ise 350-400 liradan başlayan taksitlerle uzun vadeli ödeme koşullarıyla yuva sahibi yapıyoruz. 2016'da 15 bin emeklimizi ev sahibi yaptık. Bundan sonra da her yıl yaklaşık 15 bin emekli vatandaşımızı konut sahibi yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Türkiye'de yaklaşık 11 milyon emeklinin olduğunu söyleyen Turan, emeklilere yönelik 'İkinci Bahar' kampanyasıyla, konut projelerinden emeklilere yüzde 25'lik kontenjan ayrıldığını belirtti.

Kura çekilişinde daire sahibi olmaya hak kazanan vatandaşlar evlerini 120 bin ile 170 bin TL arasında satın alabilecek. Evleri için Anadolu'da 250 TL, İstanbul'da ise 300 TL ödeyecekler. 

BAŞVURULAR İÇİN

1- Ev alacak emeklinin kendisi veya eşi üzerine konut olmayacak. 

2- Hane halkı geliri en fazla 3200 lira olacak.

3- Ev alınacak ilde en az 1 yıl oturuyor olunmalı.

NASIL BAŞVURU YAPILIR

1- Ön talepler bankalar aracılığı ile alınacak. Emeklilerin kimlik kartlarını gösterip, 

2- 500 lirayla başvurması yetecek. 

3- Ön talepleri toplanan evler için kura çekilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.