TOKİ'den Manisa OSB Çalışanları İçin 5 Bin 500 Konutluk Proje!

TOKİ'den Manisa OSB Çalışanları İçin 5 Bin 500 Konutluk Proje!

Manisa Organize Sanayi Bölgesi bölge çalışanlarının artan konut ihtiyacını karşılamak için konut inşa edecek.

A+A-

Manisa Organize Sanayi Bölgesi, Yunusemre Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı işbirliğinde Manisa’da 10 bin konutluk yeni bir kent kuruluyor. 

Konut alanı Akgedik Toplu Konut Alanı ve Gürle Toplu Konut Alanı olmak üzere iki projeden oluşuyor. 

5 bin 500 konuttan oluşan ‘Gürle Toplu Konut Alanı’na OSB Kent adı verilecek. Buradaki konutlar Yunusemre Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile kurulacak.

Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya  “Akgedik projesi 750 milyon TL, Gedik projesi de yaklaşık 800 milyon TL olmak üzere yaklaşık 1.5 milyar TL’lik yatırım Yunusemre Belediyesi, TOKİ ve Manisa OSB işbirliği ile Manisa’ya kazandırılıyor” dedi.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi " Yunusemre yılda yaklaşık 10 bin kişilik göç alıyor. Bölgemizdeki sanayi bölgelerinde 65 bin kişi çalışıyor. Sanayi bölgelerindeki dar gelirli çalışanlar için bu konutları inşa ediyoruz” diye konuştu.

5 yılda 10 bin konuta ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek  "OSB Kent bir model. OSB tarafından oluşturulan bir proje olarak Türkiye’ye örnek olarak gösterilmeli” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.