Tozkoparan'da Kentsel Dönüşüm Projesi Ne Zaman Başlayacak

Tozkoparan'da Kentsel Dönüşüm Projesi Ne Zaman Başlayacak

50 senelik binaların kentsel dönüşüm kapsamına alınması ile birlikte Tozkoparan'ın çehresinin değişmesi planlanıyor. Peki, TOKİ Tozkoparan kentsel dönüşüm projesi ne durumda?

A+A-

İstanbul'un Tozkoparan bölgesinde uzun zamandır merak konusu olan kentsel dönüşüm projesi için Tozkoparanlı vatandaşlar ile anlaşma çalışmaları devam ediyor. 

2008 yılında kentsel dönüşüm alanı haline getirilen Tozkoparan Mahallesi 2013 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan ilan olarak ilan edildi. 

TOKİ, 20 Eylül 2016 tarihinde, Tozkoparan’ın kentsel dönüşüm uygulamasını ihaleye açtı. TOKİ ve Güngören Belediyesi tarafından imzalanan protokol ile  mülk sahiplerinin bazılarına davetiyeler yollandı ve vatandaşlar ile uzlaşma sağlanmaya çalışıldı.  

60 hektarlık alanı kapsayan Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde 5 bin 560 konut, 6 bin 436 bağımsız birim ve  6 bin 351 hissedar bulunuyor. 

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesi kapsamında vatandaştan ilave ücret istemeksizin mevcut metrekaresi kadar birebir konut verilecek. Mahalle kültürünün korunacağı projede AVM ve rezidans olmayacak. 

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Tozkoparan’da hak sahiplerinin yüzde 15’i ile anlaşıldığını söylüyor. Başkan Turan, “Bölgede dönüşmesi gereken 5 bin 500 konut var. Biz 7 bin konut yapacağız. Bütün vatandaşlara yeri kadar, hatta yerinden daha fazla ev veriyoruz. 38 metrekare evi olana 45 metrekare verince 7 metrekarenin ücretini alacağız” diye konuştu.

Bölge halkının merakla beklediği Tozkoparan kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkım çalışmalarına 2018 sonunda başlanması planlanırken yeni konutların ise 2022'ye yetişmesi hedefleniyor. 

Tozkoparan kentsel dönüşüm bilgileri:

Proje Alanı:                    60 ha

Hisse Sayısı:                    6351

Yapı Sayısı:                    814

Bağımsız Birim Sayısı:     6436

Yapı Kullanımı:             Konut-İşyeri-Kamu

Yapı Kat Adedi:             1-6

Yapı Cinsi:                          Betonarme -Yığma

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.