Trabzon Çamburnu İmara Açıldı Mı?

Trabzon Çamburnu İmara Açıldı Mı?

Trabzon’un Çamburnu'nda meydana gelen yangın 15-20 hektarlık alanı yakmıştı, Sözcü gazetesi bölgede 15 villanın yükselmeye başladığını iddia etti.

A+A-

Trabzon’un Sürmene İlçesi Çamburnu mevkiinde geçtiğimiz ocak ayında meydana gelen yangın 15-20 hektarlık alanı kül etmişti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bölgenin imara açılacağı iddialarını yalanlamış, “Başka bir maksatla kullandırılması söz konusu olamaz. En kısa sürede ağaçlandırma için hazırlayacağız ve buralarda fidanlar toprakla buluşacak” demişti. Ancak bölgede 15 villa yükselmeye başladı. Karadeniz'de yazın bile ormanda ateş yakmanın zor olduğunu ifade eden CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, “Milli park olan orman arazisi tıraşlanmış. Bize söylenen villalar bitince bölgeye turist geleceği… Tam bir AKP rantıyla yine karşı karşıyayız. İnşaatların üç ortağı olduğunu öğrendik. Sürmene Belediye Başkanı da bu işin içinde” dedi.

Yangının olduğu gün arazinin Katarlılara satıldığını iddia eden CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ise yaptığı açıklamada “Arazinin imara kurban edildiğini görüyoruz. Bu talana en başta Trabzon halkı tepki göstermelidir ve o villaların sahiplerinin kim olduğu derhal açıklanmalıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.