Trabzon Kayabaşı Yaylası Parsellenemeyecek!

Trabzon Kayabaşı Yaylası Parsellenemeyecek!

Trabzon Kayabaşı Yaylası'nda yaklaşık 20 yıl önce vatandaşlara satılan mülkiyetlere sınırlandırılma getiriliyor. Bu alanlarda daha önceden 500 metrekareden küçük parsel yapılamazken yeni teklife göre bin metrekareden daha küçük parsel yapılamayacak.

A+A-

Trabzon'un Akçaabat ilçesi Işıklar Mahallesi'ndeki Kayabaşı Yaylası'nda yaklaşık 20 yıl önce vatandaşlara satılan mülkiyetlere sınırlandırılma getiriliyor. Bu alanlarda daha önceden 500 metrekareden küçük parsel yapılamazken yeni teklife göre bin metrekareden daha küçük parsel yapılamayacak. Akçaabat Belediyesinde görüşülerek karara bağlanan ve ardından Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonuna gelen karar burada küçük değişikliklere uğrayarak bugün Büyükşehir Meclisinde görüşüldü. 

Geçmişte vatandaşlarca satın alınarak özel mülkiyete dönüşen yayla alanlarında vatandaşların yerlerini parselleyerek sattığım belirten Türkmen "Burasının yayla özelliği devam ediyor. Her ne kadar planlanmış alan olsa da burada yoğun yapılaşma doğru değildir. Önceden 500 metrekareden küçük parsel yapılamıyordu. 

Bunu artıralım dedik. Biz Akçaabat olarak 800 metrekare önerdik. Ancak Komisyonumuz bin metrekare olmasını istedi. Buna bir itirazımız olmaz. Daha uygun olabilir." dedi. 

85 DEĞİL 100 METREKARE OLSUN... 

Komisyondaki görüşte evlerin 85 metrekareden büyük olmaması teklifi de Meclis gündemine getirilirken Türkmen bu konuda farklı görüş belirtti. Türkmen "85 metrekarede sıkıntı olabilir. Bunu tartışmak lâzım. 85 yapan 100 yapmak ister ve dahası kaçak olarak büyütürler. Bizim insanımız ilâve yapmak ister. Bu konunun biraz daha düşünülüp tartışılmasını isterim." diye konuştu. 

GÜMRÜKÇÜOĞLU, TÜRKMEN'E TEŞEKKÜR ETTİ

Daha sonra konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu bin metrekarede 100 metrekare yapının makul olduğunu ifade ederek "Yayla bölgesinde ben de hepiniz gibi Sayın Şefik Türkmen'e ve arkadaşlarıa imar yönünden de ayrıca teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi. Gümrükçüoğlu daha sonra konunun gündemde kalarak yeniden gözden geçirilmesini Meclise sundu. Teklifin gündemde kalmasına oy birliğiyle karar verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.