Türk Telekom Arena’da İmar Planı Değişikliği

Türk Telekom Arena’da İmar Planı Değişikliği

Türk Telekom Arena’yı da içine alan Sarıyer İstinye Mahallesi 3 ada 33 parsel ve içerisinde hizmet eden yol alanlarına ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği askıya çıktı. Buna göre otopark olarak hizmet eden alanlar “taşıt yolu” olarak dü

A+A-

İstanbul Sarıyer İstinye Mahalesi 3 ada 33 parsel ve içerisinde hizmet eden yol alanlarına ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği askıya çıktı.

Türk Telekom Arena’yı da kapsayan planlama alanı yaklaşık olarak 72 bin 431,67 metrekarelik 3 ada 33 parsel ile bu parsel içerisinde uzanan ve kapalı otoparka giriş ve çıkış sağlayan 782 metrekare ve bin 620 metrekare büyüklüğündeki 2 adet yol alanını kapsıyor.

Mevcutta 872 metrekare alanı kapsayan otopark girişindeki ve bin 620 metrekare alanı kapsayan otopark çıkışındaki yollar, 1/1000 ölçekli uygulama imar planındaki spor alanında kalan otoparka hizmet eden alanlar “taşıt yolu” olarak düzenlendi.

“Spor Alanı” içerisinde kalan alanlara yapılaşma koşulu olarak Taks: 0,45 yükseklik ise onaylanacak olan avan projede belirtilecek. Kapalı otopark alanlarına hizmet eden yolların kesiti gelecekte genişleme gereksinimi taşımadığı için bu yollardan cephe alan işlev alanlarından yapı yaklaşma mesafesi aranmayacak.

PLAN NOTLARI

1.    Plan değişikliği alanı sınırı İstanbul ili Sarıyer ilçesi İstinye Mahallesi 3 ada 33 parsel ve içerisine uzanan kapalı otoparka hizmet eden yol alanlarının sınırıdır. 
2.    Plan değişikliğine konu alan, “Spor tesis alanı” ile kapalı otoparka hizmet veren “taşıt yolu” alanıdır. 
3.    “Spor tesis alanı” alanlarında yapılaşma, Taks:0,45 yükseklik ise onaylanacak avan projeye göre belirlenecektir. 
4.    Plan değişikliğinde belirtilmiş kapalı otoparka hizmet veren ‘Taşıt yolu’nda cephe alan parsellerde yapı yaklaşma mesafesi aranmayacaktır. 
5.    Plan değişikliği alanı içerisinde uygulama, ilçe belediyesi tarafından onaylanacak avan projeye göre yapılacaktır. 
6.    Açıklanamayan hususlarda meri plan ve mevzuat hükümleri geçerlidir. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.