Türkiye'nin 3 Büyük İli Dünya Gayrimenkul Listesinde İlk 10'da

Türkiye'nin 3 Büyük İli Dünya Gayrimenkul Listesinde İlk 10'da

İngiltere merkezli Uluslararası araştırma şirketi Knight Frank,gayrimenkulde getiri açısından ilk 10 şehri sıraladı. Dünyada gayrimenkul anlamında en çok kazandıran 10 kent listesinde Türkiye'den en 3 il yer aldı. Buna göre, İzmir yüzde 19,2 sağlarken, İs

A+A-

Her yönüyle dünyanın en güzel ülkelerinin başında gelen Türkiye, yatırımcı açısından kazancın da zirvesinde yer alıyor. İngiltere merkezli uluslararası gayrimenkul şirketi Knight Frank, dünyanın 150 şehrinde 2017 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre konut fiyatlarındaki değişimi inceledi. Rapora göre, en çok değer kazanan 120 şehrin 8'i Çin'de yer aldı. Londra, New York, Moskova ve Paris gibi metropoller değer artışı açısından yerinde sayarken İzmir, İstanbul ve Ankara sıralamada ilk 5 şehir arasında gösterildi. Knight Frank'm raporuna göre, son bir yıl içinde Çin'de Wuxi şehri yüzde 31,7 oranında değer kazanırken şehirlerin içinde ilk sırada yer aldı.

İZMİR GETİRİDE TÜRKİYE'DE LİDER

Yine Çin'in Shanghai şehri de yüzde 19,7 getiriyle ikinci sırada yerini alırken İzmir yüzde 19,2 kazanç oranıyla sıralamada üçüncülüğü paylaştı. Hong Kong yüzde 18,6 ile dördüncü olurken İstanbul yüzde 12,2 oranında kazançla beşinciliğe yerleşti. Başkent Ankara da gayrimenkulde bir yıl içinde sağladığı yüzde 10,1 getiri ile dünya kentleri arasında altıncı sırada dikkat çekti.

İSTANBUL'DAN GAYRİMENKUL ALIN

Diğer taraftan uluslararası gayrimenkul ve finans kuruluşu Jones Lang LaSalle (JLL) de, dünyanın öne çıkan metropollerinde gayrimenkul fiyatları ve sağladıkları getiriler ile ilgili hazırladığı raporunda da İstanbul'u listede yukarılara taşıdı. JLL, 1 milyon dolara dünyada hangi şehirden kaç metrekare lüks konut alınabileceğine dair yaptığı araştırmasında, İstanbul'u 102 metrekare olarak gösterdi ve yabancı yatırımcının İstanbul'dan çok fazla kazanç sağlayabileceğine dair rapor tuttu. Aynı araştırmada Monako'dan 17, Hong'Kong'dan 20, New-York'tan 26, Londra'dan 30, Paris'ten 56, Los Angles'tan 61, Tokyo'dan 91, Dubai'den 162 metrekare lüks konut alınabileceği ifade edildi.

New York Borsası'nda da işlem gören Uluslararası gayrimenkul ve finans araştırma şirketi Jones Lang LaSalle (JLL) de, İstanbul'daki gayrimenkul fiyatlarının yatırımcılar için oldukça cazip ve getirisinin yüksek olduğunu raporladı. Şirketin "Business of Cities 2016" araştırmasına göre, İstanbul 2010 yılından buyana kaydettiği performans ile dünyada en çok gelişen şehirler arasında ilk sırada yer aldı.

Aynı zamanda araştırmasında İstanbul merkezinden biri olarak gösteren JLL, "İstanbul'un ekonomik temelleri, küresel olarak aynı düzeyde yer aldığı birçok şehirden daha güçlü" tespitine yer verdi. Aynı araştırmada, son yıllarda İstanbul'da hayata geçen mega projeler, finans merkezi olma iddiası ve sağladığı yüksek getiri oranlarıyla İstanbul, gelecek yıllarda yabancı gayrimenkul yatırımcıları için gözde yatırım noktalarından biri olmayı sürdüreceğinin altı çizildi. Araştırmada Mütekabiliyet Yasası ile birlikte yabancılara konut satışının kolaylaştırılmasının üzerinden geçen 4 yılda farklı ülkelerden gelen yatırımcıların 90 bine yakın konut satın aldığı kaydedildi. Yine JLL yabancı yatırımcının daha çok İstanbul ve Antalya'dan konut aldığını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.