Urla Belediyesi İlçedeki Emlak Vergi Değer Artışına Dava Açtı

Urla Belediyesi İlçedeki Emlak Vergi Değer Artışına Dava Açtı

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, emlak vergi değerlerini tespit eden komisyonun ilçedeki değerlerin en üst sınırını baz aldığını belirtti, “bu nedenle değer artışlarına dava açtık” dedi.

A+A-

Emlak vergilerine ilişkin yurttaşların itirazlarını değerlendirdiklerini belirten Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar; bu değerlerin, belediyenin “sekretarya” görevini yürüttüğü  bir komisyonca belirlendiğini anımsattı. Uyar;  "Urla'daki takdir komisyonunda Belediyemizden (2)  üye, Vergi Dairesinden (2) üye, Tapu Müdürlüğünden (1) üye, Ticaret Odasından bir üye ve bir ilgili mahalle muhtar olmak üzere 7 kişi görev yapmaktadır.   Bu komisyonda alınan kararlar ayrıca,  İzmir Valiliğince oluşturulan ve Vali Yardımcısı başkanlığında, Gelir İdaresi, Tapu Kadastro Müdürlüğü, İzmir Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası, İzmir Ticaret Odası ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği üyelerinden oluşan komisyonca  onaylanarak askıya çıkarılmış, vatandaşlarımızın bilgisine sunulmuştur. ” dedi.

Değerler çok yüksek

Urla'da bu kurullarca belirlenen emlak vergi değerlerine yönelik 31 Temmuz 2017 tarihinde Vergi Mahkemesi'ne dava açtıklarını açıklayan Belediye Başkanı Sibel Uyar şunları söyledi;

 “İlan edilen değerler üzerinde yaptığımız incelemelerde değerlerin asgari değer üzerinden  değil, en üst düzey olan alım-satım (rayiç)  değeri dikkate alınarak yapıldığını gördük. Urla'da gayrimenkul ticareti yapmayan halkımız, tarlada çalışan köylümüz ve ilçede mevcut  eski binaların varlığı da dikkate alındığında,  hakkaniyete aykırı bir sonuç yarattığını tespit ettik. İlçede bina değerlerinin çok üzerinde beyanlarda bulunulması sonucu da doğuracak bu fiyatlandırmaların, sadece emlak vergisi ödemelerini artırmayacağı, gelir vergisi ile tapu harcı, ruhsat harcı gibi birçok vergiyi  yüksek  düzeyde artıracağı gerçeği  de mevcuttur.” dedi.

Komisyon etkilendi

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar,  Urla sınırlarında belirlenen tüm rakamlara yönelik bir itirazı mahkemeye sunduklarını da anımsattı, “Son yıllarda ülkemizdeki yaşanabilecek yerler arasında ilk sıralara gelen Urlamız ile ilgili emlak ticareti yapanların anlatımları, değerlendirmeleri ve bu  haberlerin yerel-ulusal basında sürekli yer almasının da komisyonumuzu etkilediğini düşünüyorum. Abartılı emlak rakamları tüm kentte yaşanıyormuşçasına bir algının oluştuğu, dolayısıyla bunun komisyon üyelerini  etkilediğini sanıyorum” diye konuştu.

Belediye Meclisi'ne teklif

Urla Belediye Başkanı Uyar , bunun dışında Urla Belediye Meclisine “Vatandaşların açacakları davaların kabul edilmesi” yönünde bir teklif hazırladıklarını da açıkladı. Uyar, “Meclisimizin bu yönde bir genel görüş oluşturmasını isteyeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.