Üsküdar'ın 4 Mahallesinde Kentsel Dönüşüm Başlıyor

Üsküdar'ın 4 Mahallesinde Kentsel Dönüşüm Başlıyor

Üsküdar'ın Yavuztürk, Güzeltepe, Kirazlıtepe ve Sultan Murat mahallesinde 186 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm başlıyor. 4 mahalledeki kentsel dönüşüm projelerinin 1,5 yılda tamamlanması planlanıyor.

A+A-

Üsküdar’da büyük dönüşüm başlıyor. Üsküdar Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ işbirliğiyle Cumartesi günü başlayacak olan kentsel dönüşüm çalışmaları 4 mahallede 186 bin metrekarelik alanı kapsıyor. 

600 MİLYONLUK DÖNÜŞÜM

600 milyon TL yatırımla hayata geçirilecek olan Üsküdar kentsel dönüşüm projesinin 1.5 yılda tamamlanması planlanıyor.

İlk etapta Yavuztürk, Güzeltepe, Kirazlıtepe ve Sultan Murat mahallerini kapsayan kapsayan projede uzun süredir vatandaşlar, belediye ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ arasında yapılan görüşmeler sonuçlandırıldı. 

700 HANEYİ İLGİLENDİRİYOR

Toplam 700 haneyi ilgilendiren dönüşüm, anlaşmaya varılan vatandaşlarla cumartesi günü düzenlenecek olan törenle başlayacak. 

180 AY TAKSİTLE

Belediye ve ilgili kuruluşlar tarafından yapılan görüşmelerde 750 haneden 400'u ikna edildi. Dönüşümün maliyetinin yüzde 80'ini Üsküdar Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ karşılayacak kalan yüzde 20'lik kısmı ise 180 aya varan vadelerle vatandaş borçlanmasıyla karşılanacak.

İLK KAZMA CUMARTESİ VURULACAK

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, bölgede 750 hissedarın olduğunu ve bunun 400’e yakın ile görüştük. Görüştüklerimizin yüzde 80'i bu projeye sıcak bakıyor. Vatandaşlarımız tapuları ve binaları itibarıyla neyi hak ediyorlarsa onları fazlasıyla kazandırmış olacağız. Cumartesi günü ilk kazmayı vuracağız. 3 ay içinde tahliye işlemlerinin tamamlanmasıyla proje başlayacak ve 1.5 yıl içinde yeni bir estetik görünüme kavuşturacağız burayı" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.