Uzundere'de İnşaat Çalışmaları Başlıyor

Uzundere'de İnşaat Çalışmaları Başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesini kazanan Folkart Yapı'nın yasal zorunlulukları yerine getirdiğini ve tüm belgeleri eksiksiz sunduğunu açıkladı. Büyükşehir onay sürecinin ardından inşaat çalışmalarının başlayacağını du

A+A-

Kent dönüşümünde “uzlaşma ve yerinde dönüşüm” ilkesiyle hareket eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'ye örnek olacak "yüzde yüz uzlaşmaya dayalı yerinde dönüşüm" için en önemli adımı attı. Karabağlar Uzundere Mahallesi I. Etap 11183 ada 5 Parsel ve 11185 ada 7 parsel üzerinde "Kat Karşılığı Anahtar Teslimi İnşaat Yapımı" için yapılan ihale sonuçlandı.

Uzundere konutlarının yapımını, teklif veren tek firma olan Folkart Yapı Sanayi Ticaret A.Ş. üstlendi.

Yapım ihalesi, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a bendine göre iki aşamalı olarak “Kapalı Teklif Usulü” ile yapıldı. Aynı gün isteklilerin mali ve teknik yeterliklerinin değerlendirilmesini takiben mali teklifler açıldı. Yapılan incelemenin ardından, ihale yasal zorunlulukları yerine getiren ve tüm belgeleri eksiksiz sunan Folkart Yapı'da kaldı.

Hem “uzlaşmayla” hem de “yerinde” dönüşüm

Projeye ait tüm alt yapı ve üst yapı uygulama projeleri İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetinde bulunun iki imar adasında kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak olan zemin artı 7 katlı 9 blokta, 280 adet konut, 33 adet işyeri, ada içi, ada dışı altyapı, çevre düzenleme işi için inşaat ruhsatları da alındı. Proje alanındaki hak sahiplerinin tapuları Büyükşehir Belediyesi adına devralınırken, noter denetiminde düzenlenen kura ile yeni yapılacak bloklarda hak sahiplerine ait olan konutlar belirlendi.

Buz pisti ile yüzme havuzu da var

Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı tamamlandıktan sonra ticaret, ofis ve otel kompleksinin yanı sıra gençlik merkezi,  buz pisti,  yarı olimpik yüzme havuzu, basketbol, futbol sahaları, tenis kortu içeren spor ve eğitim ağırlıklı bir spor kompleksi, sosyal ve kültürel merkezler, pazar alanı, otopark alanları ve yeşil alanlardan oluşan bir çekim merkezi haline gelecek. Tüm sosyal ve teknik donatı alanları, çocuk oyun alanları, spor alanları, yeşil alanlar ve yollar Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak.  “Yüzde 100 uzlaşma” ve “yerinde dönüşüm” özelliğiyle Türkiye’deki kentsel dönüşüm çalışmalarında milat olması beklenen Uzundere konutları için daha önce ihaleye çıkılmış, Ağustos ayında gerçekleştirilen ihale, teklif veren firmanın belgelerinin idari şartnamede istenilen şekilde düzenlenmemesi nedeniyle iptal edilmişti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.