Varlık Fonundan Arsa Alan Yatırımcıya Sıfır Faizli Kredi

Varlık Fonundan Arsa Alan Yatırımcıya Sıfır Faizli Kredi

Türkiye Varlık Fonu'na devredilen atıl durumdaki arsalar satılarak nakde çevrilecek. Varlık fonundan arsa alan yatırımcıya sıfır faizli kredi sağlanacak. Antalya, Bodrum, Muğla, İzmir gibi illerde çok değerli araziler bulunuyor.

A+A-

Bakanlığa bağlanan Türkiye Varlık Fonu'nuna devredilen arsaların değerlendirilmesi için yeni adımlar atılıyor. Türkiye Varlık Fonu Başkan Vekili Karadağ, fon bünyesindeki varlıklara ilişkin kapsamlı bir çalışma yapacağını açıkladı. 

Planlanan yeni model kapsamında atıl arsalar ve uzun vadeli alacaklar nakde çevrilecek. Fon yatırımcıya sıfır faizli finansman sağlayacak.

Türkiye Varlık Fonu'nun ekonomik büyümeye yılda yüzde 1.5 katkı sağlayacak. Fonun dinamik portföy yönetimi yapabilmesi için bünyesindeki varlıklara ilişkin kapsamlı bir çalışma yapılırken, atıl arsa, araziler ve uzun vadeli alacaklar da nakde çevrilecek. 

Fon, Türkiye'nin nitelikli yatırımlarına yüzde sıfıra kadar inen maliyetlerde finansman imkânı sağlayacak. Karadağ, onun büyüklüğünün 200 milyar dolara ulaşacağını açıkladı. 

TAŞINMAZLARI MALİYE YÖNETİYOR

Turizm şirketlerine tahsis edilen çok sayıda Hazine taşınmazının devri Fon'a yapıldı. Bu devredilen taşınmazlar arasında,  Antalya, Bodrum, Muğla, İzmir gibi turizm bölgelerindeki çok değerli arsalar bulunuyor. Devredilen arazilerin büyüklüğü 2.3 milyon metrekareyi buluyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.