Villafors 3. Şubesini Bodrum’da Açacak

Villafors 3. Şubesini Bodrum’da Açacak

2014 yılının başlarında kurulan, İzmir ve Antalya’da 2 şubesi bulunan, 7 tali bayiye hizmet veren Villafors Yapı Malzemeleri 3. Şubesini Bodrum’da açacak. Bodrum şubesinin açılışı ekonomik belirsizliklerden dolayı 2017 yazına ertelendi. Villafors yönetim

A+A-

268 yıllık bir Alman geleneğin Ege & Akdeniz ’deki temsilcisi: VİLLAFORS

Firma ismi henüz 3 yıllık olmasına rağmen, firmanın yönetim kurulu başkanı Tolga Alkan 13 yıldır yapı sektöründe tanınıyor. Alkan’ın deyimiyle ‘Bu sektörde firma isminden çok firma sahibinin ismi bilinir. Bizim Veli, bizim Ahmet, bizim Tolga…” Villafors’un asıl uzmanlık alanı banyo dekorasyonu. Bu alanda oldukça da iddialı. Dünyadaki yapı malzemeleri fuarlarını kaçırmayan Tolga Alkan yurtdışındaki firmalarla sürekli iletişim halinde. Villeroy&Boch ve Dornbracht gibi iki dev markanın Ege &Akdeniz  ana bayiliğini yapıyor.

SEKTÖRE NASIL GİRDİ?

Tolga Alkan’ın Villafors geçmişi ilginç bir hikayeye dayanıyor. Uluslararası Ticaret bölümünden mezun olan, ve dekorasyon alanında özel bir ilgisi olan Alkan, Avrupa’dan gelen ithal ürünlerin gümrükleme işini yaparken banyo klozetleri,  duşakabin, seramik gibi dekoratif ürünler büyük dikkatini çekiyor. Alkan bunun etkisiyle gümrükteki işinden ayrılıp bir Alman markasında bölge müdürlüğü yapmaya başlıyor. Yaklaşık 6 yıl bölge müdürlükleri yapan Alkan 2010 yılında çocukluk arkadaşı ile beraber ilk şirketini kurarak ticari faaliyetlerine başladı. 2014 yılında da Villafors firmasını kurarak bu marka ile sektördeki faaliyetlerini devam ettirmeyi sürdürdü.

Alkan’ın ilgisi sadece banyo dekorasyonu ile de sınırlı değil. Hobi olarak ölçekli ahşap maket evler yapıyor. Öyle ki sadece bu hobisini gerçekleştirmek için küçük bir atölye de açmış durumda.

EGE’DE DEKORASYONA TALEP SON 10 YILDA ARTTI

Ege ve Akdeniz’de dekorasyon, tasarım konusunda tüketici bilincinin son 10 yılda arttığına dikkat çeken Alkan  sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Ege’de ev dekorasyonu konusunda tüketici bilinci daha geç oluştu. İstanbul birçok alanda olduğu gibi bu alanda da öncülük yaptı. Ege ve Akdeniz’de son 10 yıldır tüketici daha bilinçli.  Akdeniz 10 yıl önce portakal tarlasıydı. Otel zincirleri ve turizm potansiyeli sayesinde tasarım, dizayn, marka bilinci oluştu. Ege’de Bodrum ve Çeşme gibi yerler öncülük etti. Şu anda daire tasarımı konusunda talepler artmaya başladı. Bizde bu pazarda var olmaya devam edeceğiz.”

YENİ ÇIKAN ÜRÜNLERDEN 15 GÜN İÇERİSİNDE HABERDAR OLUYORUZ

Dünyada yeni çıkan ürünlerden 15 gün içerisinde haberdar olduklarını belirten Alkan, “Sektörü çok sıkı takip ediyoruz. Avrupa ve Uzakdoğu fuarlarını kaçırmıyoruz. Fuardaki firmalara iletişim adreslerimizi bırakıyoruz. Yeni çıkan ürünlerle ilgili bizi sürekli bilgilendiriyorlar. Günde en az 1-2 mail alıyoruz. Çok iyi bir iletişim ağı kurduk. Dünyada gelişen bir ürün olduğunda maksimum 15 gün içerisinde bizim haberimiz olur. Partneri olduğumuz firmaların yeni çıkan ürünlerini en kısa süre içerisinde müşterilerimizle buluşturuyoruz” ifadelerini kullandı.

BANYODA OLMASI GEREKEN NE VARSA VİLLAFORS’TA VAR

Banyo ürünleri, parke ve duvar kağıdı alanında faaliyet gösterdiklerini hatırlatan aLKAN, “İnşaat 300 kalemden oluşuyor. Bu 300 kalemin 110’u  dekoratif ürünler. Biz banyo mobilyaları konusunda geniş bir ürün yelpazesine sahibiz. Banyoda olması gereken ne varsa bizde var. Ayrıca duvar kağıdı ve parke konusunda da hizmet veriyoruz. Ancak bizim asıl uzmanlık alanımız banyo. Duvar kağıdı ile ilgilenirken sudan etkilenmeyen duvar kağıdı ile ilgileniyoruz. Nemden etkilenmeyen lamine parke daha çok ilgimizi çekiyor” dedi.

YÜZDE 80 PROJE, YÜZDE 20 PARAKENDE SATIŞ

Cirosunun yüzde 80’ini projelerin oluşturduğunu belirten Alkan Ege ve Akdeniz bölgesinin en iyi firmalarından biri olduklarını ifade etti. Ege ve Akdeniz’de ilk 3’te olduklarını savunan Alkan şu sözleri dile getirdi, “Kendi alanımızda Ege ve Akdeniz bölgesinin en iyi firmalarından biriyiz. İlk 3’e gireriz. Rekabetçi bir firmayız. Rekabet gücümüzü artırmak için toplu işler yapıyoruz. Konut, mimari ofisler ve Turistik projeler (otel) bizim ciromuzun yüzde 80’ini oluşturuyor. Parakende müşteri oranımız yüzde 20. Ege ve Akdeniz’deki projelere hizmet veriyoruz. Konut sektöründe banyo ve mutfağın albenisi yüksektir. Mutfak işin kolay kısmıdır, mobilyadan oluşur. Ülkemizde mobilya sektörü de baya iyi konumda. Banyo biraz daha rekabetçi. Çeşidi  daha fazla, beklentiler daha fazla. Tesisatın uygun olması lazım. Daha uzmanlık gerektiren bir iş.”

YÜZDE 49 YERLİ ÜRÜN

1748 yılında kurulan Alman devi Villeroy&Boch firmasının Türkiye ana bayiliğini Villafors üstleniyor. Villeroy&Boch firmasının 2007’deki mali kriz sonrasında yüzde 49 hissesini Eczacıbaşı holding satın aldı. Tolga Alkan, “268 yıllık Alman devi hissesini Türk bir şirketin satın alması onur verici. Bu sayede biz yarı yarıya yerli ürün kullanmış oluyoruz. Sermaye bizim ülkemizde kalıyor” ifadelerini yer verdi.

GIDA VE LOJİSTİK SEKTÖRÜNDE DE VAR

Villafors Banyo dekorasyonu dışında lojistik ve gıda sektöründe de faaliyet gösteriyor. Villafors lojistik  yurtdışından getirilen ithal ürünlerin ulaşım maliyetlerini düşürerek şirketini büyük bir ekonomik yükten kurtarıyor. Gıda firması ise Atatürk Orman Çiftliği markasının Ege bayiliğini yapıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.