Yabancı Yatırımcılar 19 İlde Bin 830 Dekar Tarım Arazisi Aldı!

Yabancı Yatırımcılar 19 İlde Bin 830 Dekar Tarım Arazisi Aldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 24 yabancı ülkeden 89 yabancı uyruklu kişinin 19 ilde 1830 dekar tarım arazisi edindiğini bildirdi.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının edinim izni kapsamında; 24 yabancı ülkeden 89 yabancı uyruklu kişinin 19 ilde 1830 dekar tarım arazisi edindiğini bildirdi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından edinilen bilgiye göre; 6302 sayılı Kanununun yürürlüğe girdiği 3 Mayıs 2012 tarihinden itibaren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının edinim izni kapsamında; 24 yabancı ülkeden 89 yabancı uyruklu kişinin 19 ilde 1830 dekar tarım arazisi edindiğini açıkladı.

SAHİL KENARLARINI TERCİH EDİYORLAR

Çevre ve Şehircilik Bakanı, yabancı kişilerce edinilen arazinin bulunduğu illerin Ankara, Antalya, Aydın, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Muğla, Nevşehir, Sakarya, Trabzon, Yalova ve Yozgat illeri olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.