Yatırım İçin Konut Alanlar Küçük Metrekareleri Tercih Ediyor

Yatırım İçin Konut Alanlar Küçük Metrekareleri Tercih Ediyor

Codwell Banker Türkiye başkanı Gökhan Taş yatırım amaçlı konut alanların daha çok küçük metrekareli daireleri tercih ettiğini söyledi.

A+A-

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, yeni konut satışlarının düşeceğini söyledi. Maliyetler nedeni ile yeni konut satışlarında azalma olduğuna dikkat çeken Taş,  buna rağmen ikinci el konut satışlarında artış beklediklerini 

YATIRIM İÇİN KÜÇÜK METREKARELER TERCİH EDİLİYOR

Yeni konut satışlarında yatırım için daha çok küçük metrekareli dairelerin tercih edildiğini belirten Taş, yatırım amaçlı düşünenlerin küçük metrekareleri tercih etmesi gerektiğini söyledi. 

Yatırımcıları ara kat tercih etmeleri konusunda uyaran Taş, "Yatırım için ulaşım hatları oluşmuş yerlerden ziyade ulaşım hattı geleceği olan lokasyonları tercih etmek lazım. Burada yapılan projeler her zaman daha değerlidir. Mesela Kağıthane, Gaziosmanpaşa, Yeşilpınar gibi semtler İstanbul'un değerlenecek yerleri arasında. Şu an orada direk ulaşım hattı yok ama ulaşım gelecek. Bu işte hayaller daha pahalıya satılır" dedi. 

Emlak sektöründeki temel sorunun, gayrimenkulü yatırım aracı olarak görmekten çıkarak, 2017 itibariyle tamamen oturum amaçlı düşünülmesi olduğunu söyleyen Gökhan Taş, bunun sektörün yapısını tamamen değiştirdiğini belirtti. Diğer bir sorunun inşaat maliyetlerindeki artış olduğunu vurgulayan Taş, 'Birçok inşaat firması fiyatlarını maliyetleri kadar arttırmadı. Yeni inşaat projelerine eskisi kadar rahat yapılamayacak. Önümüzdeki dönemlerde ikinci el gayrimenkullerin sıfıra göre satışında artış olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.