Mahkeme İptal Edene Kadar İnşaatı Bitti

Mahkeme İptal Edene Kadar İnşaatı Bitti

Üçkuyular'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın imam hatip lisesi, vergi dairesi ve cami yapılmasının önünü açan planlarına yargıdan iptal kararı geldi. Ancak iki yıllık süreçte mahkemeden karar çıkana kadar tesislerin inşaatı büyük ölçüde tamamlandı.

A+A-

Üçkuyular'da kriz yaratan bakanlık planlarına ve imam hatip isyanına karşın bölge halkı, meslek odaları ve belediyelerin itirazları fayda etmedi. Bölge halkını yakından ilgilendiren projede mahkemenin verdiği iptal kararına karşın, kaçak duruma düşen inşaat ise tam gaz devam ediyor.

MAHKEMEDEN KARAR GELENE KADAR İNŞAAT BİTTİ

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Üçkuyular'daki eski Maliye Meslek Lisesi'ni İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürmeye yönelik girişimi sonrasında İzmir'de başlayan kriz mahkemeden gelen iptal kararıyla farklı bir boyut kazandı. Kapatılan eski Maliye Meslek Lisesi'nin yer aldığı toplam 10 bin 647 metrekarelik alanda cami, imam hatip lisesi, yurt binaları ile vergi dairesi yapılmasına yönelik proje onca itiraz ve açılan davalara karşın büyük ölçüde tamamlandı.

GÖZLER BELEDİYEDE: TESİS İNŞAATI MÜHÜRLENECEK Mİ?

İzmir 1'inci İdare Mahkemesi TMMOB Şehir Plancıları Odası ve Karabağlar Belediyesi'nin imar planlarının iptali için açtığı davada itirazları haklı gördü. Bakanlık tarafından hazırlanan imar planlarını kamu yararına, şehircilik ilkelerine ve planlama esaslarına aykırı gören mahkeme, yerel idare ve meslek odalarını haklı gördü, imar değişikliğini de iptal etti. Böylece yapımı devam eden tesislerin bulunduğu alan da eğitim alanı statüsünde kaldı. Yargı engeline takılan projede gözler ilçe belediyesine çevrilirken, kaçak duruma düşen inşaatın mühürlenmesi gündeme geldi. Ancak, gelişmelerin ardından yaşanan manzara adeta trajikomik bir hale dönüştü. Onca itiraza rağmen kat karşılığı ihaleye çıkılarak başlanan inşaatın neredeyse tamamlandığı görüldü. İş makinelerinin durmaksızın çalıştığı şantiyede binaların kaba inşaatının bitme aşamasına geldiği, geriye sadece iç tefrişat ve çatı montajı gibi imalatların kaldığı gözlendi.

VERGİ DAİRESİNİN ESKİ YERİNE DE OTEL YAPILACAK

Mahkeme kararına karşın hızla devam eden inşaatın önümüzdeki aylarda tamamlanmasıyla birlikte Üçkuyular Vergi Dairesi yeni binasına taşınacak, resmi hizmetlerde kullanılan eski bina da yıkılarak yerine otel yapılacak. Böylece, yine Üçkuyular'da yer alan ve Doğuş Holding'in dev AVM projesine başladığı eski semt pazarının bulunduğu alandaki milyonlarca liralık yatırımın önü de açılmış olacak.

Erman Şentürk - Ege Postası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.