Ankarapark Ne Zaman Açılacak?

Ankarapark Ne Zaman Açılacak?

Avrupa'nın en büyük tema parkı olan ve içerisinde 1.271 oyuncak bulunan Ankarapark 23 Nisan 2018'de başlayacak. 1 milyon 200 bin metrekare alan üzerine kurulan Ankarapark kentin simge yerlerinden biri olacak.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Avrupa’nın en büyük tema parkı olacak ve çalışmaların büyük bir hızla devam ettiği Ankapark'ın 23 Nisan 2018'de hizmete açılacağını belirtti. 

Ankara turizmine büyük ivme kazandıracak Ankapark'taki çalışmaları yerinde inceleyen ve yetkililerden konuyla ilgili bilgi alan Başkan Melih Gökçek, “1217 oyuncağın yüzde 60’ının montajı tamamlanarak, kullanıma hazır hale getirildi. Pek çok oyun çadırı ve eğlence grubumuz da tamamlandı. 1 milyon 200 bin metrekare alanda, 2 milyonun üzerinde ağaç ve çalı grubu diktik. Alanın dört bir köşesinde yoğun tempoyla çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.

Ankapark'ın, daha şimdiden, Başkentliler başta olmak üzere Türkiye'nin pek çok bölgesinden gelen vatandaşların büyük ilgisini çektiğini söyleyen Başkan Gökçek, “Burada hem heyecan, hem de eğlence bir arada yaşanacak.  Büyük küçük her yaşa hitap eden yüzlerce farklı oyuncağımız var. Ankapark'ta herkes, eğlencenin doruğuna ulaşacak” dedi.

 1 milyon 200 bin metrekarelik tema park alanına yerleştirilen oyuncaklara ilgili de bilgiler veren Başkan Gökçek’in açıklamaları şöyle:

- Parkın kimliğiyle bütünleşen ve simgesi haline gelen giriş kapısı tamamlanarak kullanıma hazır hale geldi. 

- Tema park alanına 23 bin ağaç ve 2 milyon 150 bin çalı dikildi.

- 110 bin metrekarelik, üzerinde çeşitli eğlence ünitelerinin bulunduğu havuz ile içinde 120 metre yüksekliğe su ulaştıran, su-lazer-müzik şovunun görsel bir şölenle yapılacağı fıskiye tamamlandı.

- 900 metre ray uzunluğu olan 10 burgulu 35 metre yüksekliğe kadar çıkan roller coaster, dünyadaki emsalleri arasında ‘en’ler arasında.

- Parkın, gerek kapalı gerekse açık alanlarındaki oyuncakların yüzde 60’ı geçtiğimiz günlerde yerleştirildi.

- 10 bin metrekarelik 6 grup farklı temanın bulunduğu dijital oyun alanında yaklaşık 450 oyun ünitesi, ziyaretçilerini hazır şekilde bekliyor. 

- Ziyaretçileri bir kanal üzerinde gezdirerek, Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesine ait kültürel öğeleri, görsel bir şölen şeklinde her yaş grubundaki insanlara sunacak olan Mini Türkiye Sineması durağında iç mekan temalandırma işlemleri tamamlandı.

- Türkiye'de ilk, dünyada da sayılı örnekler arasında gösterilecek olan labirent bahçe, toplam 3 bin 200 metrekarelik bir alana yayılıyor.

- Açık alanda yer alacak 250 adet oyuncak, bölge bölge ayrıldı. 

- Yönetim binasının inşaatı tamamlandı.

- Teknik personelin kullanacağı ve soyunma, giyinme, duş birimleri bulunan bakım atölyesinin inşaatı tamamlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.