Yorgancılar: Kentsel Dönüşüm Bir An Önce Tamamlansın

Yorgancılar: Kentsel Dönüşüm Bir An Önce Tamamlansın

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, son günlerde bölgede meydana gelen depremlere değinerek, "Kentsel dönüşüm biran önce tamamlansın. Çünkü depremler hep olacak" dedi.

A+A-

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, EBSO haziran ayı olağan meclis toplantısında yaptığı konuşmada, hem kent gündemini değerlendirdi hem de ekonomiye dair beklentilerini açıkladı. Son bir haftada bölgede meydana gelen depremler nedeniyle İzmir'in beşik gibi sallandığını hatırlatarak, "Depremi engellemek imkansız. Bunun çözümü kentsel dönüşüm ama dönüşümle ilgili önemli bir gelişme olmadı. O nedenle kentsel dönüşüm biran önce hızlandırılmak zorunda. Çünkü bu depremler hep olacak" diye konuştu.

"1 YILDA 20 KAT SERMAYE ARTIŞI NASIL MÜMKÜN OLABİLİYOR"

23 Mayıs'tan bu yana Manisa'daki farklı kışlalarda yaşanan zehirlenme olaylarını anımsatan Yorgancılar, "Askerlerimiz zehirlendi, hatta 1 askerimiz şehit oldu. Hepsinden sorumlu olan yemek şirketi sorgulanmıyor. Son olarak yemek şirketinin ihalesi feshedildi ama soru işaretleri giderilemedi. Çünkü, 1 yılda 20 kat sermayesini artıran bir şirketten bahsediyoruz. Hepimiz iş yapıyoruz. Bu nasıl mümkün olabiliyor? Anlamakta zorlanıyoruz" dedi.

"EŞİT ŞARTLARDA ÜRETİM EN BÜYÜK ARZUMUZ"

Ekonomiyle ilgili görüşlerini de aktaran Başkan Yorgancılar, "Türkiye'nin yüzde 5 büyüdüğünü gördük. Bu başarılı bir performanstır. Referandumun hemen öncesi ve sonrasında, üretime dayalı, istihdamı destekleyen adımlar da oldukça etkilidir. Bunların devamının gelmesi ve üretimin önündeki tüm engellerin kaldırılarak, rakiplerimizle eşit şartlarda üretimin sağlanması en büyük arzumuzdur" dedi.

HÜKÜMETTEN BEKLENTİLER

Sanayiciler ve iş dünyası olarak hükümetten beklentileri olduğunu da söyleyen Yorgancılar, "Öncelikle kısa vadede makro ekonomik istikrarın sağlansın. Orta vadede katma değerli üretime odaklanılsın. Uzun vadede ise büyük sıçramalar yapılabilmek için eğitim sisteminin üretimle entegre edilerek bilim ve teknoloji üretme kapasitesi güçlendirilsin" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.