Zonguldak Devlet Hastanesi Nereye Yapılacak?

Zonguldak Devlet Hastanesi Nereye Yapılacak?

Zonguldak 400 yataklı Devlet Hastanesi'nin nereye inşa edileceği merak konusu oldu. Vali Ali Kaban, hastanenin Üzülmez'e inşa edilebileceğini söyledi.

A+A-

Zonguldak Valisi Ali Kaban, Zonguldak 400 yataklı Devlet Hastanesi'nin yeni yeriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Kaban, Üzülmez’de yapılmasına başlanılan  TOKİ  konutlarının olduğu alanın yanındaki yerin hastane yeri için kullanılabileceğini açıkladı. Bu konuyla ilgili TOKİ ve Sağlık Bakanlığının görüşmesi gerektiğini söyleyen Vali Ali Kaban, önümüzdeki günlerde hastane yerinin netleşeceğini vurguladı.

Valilik altındaki otoparkı keyiften kapatmadıklarını, kapandıktan sonra otopark sorunu yaşadıklarını belirten Vali Kaban güvenlik nedeniyle valilik ve adliye binası otoparkında yeni düzenlemeler yapılacağını söyledi. Geçtiğimiz aylarda açığa alınan Zonguldak Valiliği Özel Kalem Müdürü Ahmet Hakan Gencer’in açığa alınması ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Ali Kaban; “Valilin Sağ kol’u olarak söyleniyor ama şu an solumda dursa da sağ kolum Mehmet Alas'tır. Ahmet Hakan hiçbir zaman burada çalışmadı. Abartmayalım yani. Burada 1991 yılından beri çalışan Özel Kalem Müdürü bellidir. O yüzden sağ kolumuz bellidir” dedi.

“TTK BİZE RAPOR GÖNDERDİ”

Nereye yapılacağı yönünde ortaya fikirler atılan ve tartışma konusu olan Hastane yeri ile ilgili Vali Ali Kaban yeni bir açıklama yaptı. TTK’nin Maden Makineleri fabrikasının oraya yapılması düşünülen hastane ile ilgili olarak TTK Genel Müdür vekili tarafından Maden Makineleri Fabrikasının çok aktif bir fabrika olduğuna dair bir rapor sunulduğunu belirten Vali Kaban; “Şehir hastanesini geçen hafta görüşemedik ama bir alternatif çalışma yapıyoruz. TTK Genel Müdür vekilimiz Maden Makineleri Fabrikasının çok aktif bir fabrika olduğuna dair bir rapor sundular. Bizim amacımız üzüm yemek. Bu TOKİ’nin birinci etabının hemen yanında ikinci etap var. Orada çok uygun bir arazi olduğuna dair bir haber alınca bir araştırma başlattık. Orası zaten TOKİ tarafından kamulaştırılmış. O aşağı kısımda 120 dönüm yer var. Biz bunun 70 dönümünü bile alsak şehir hastanesi yapıyoruz. Alan düz. Biz onun bir kısmını hastane olarak alsak ne olur? Kötü mü olur? Yeri de güzel. Bizde dedik ki zaten o taraf konuşuluyordu hiç olmazsa olmuşken bir şehir hastanesi olsun. 70 dönümden aşağı şehir hastanesi olmuyor. Hiç olmazsa böyle bir fırsat doğmuşken değerlendirmek lazım. Tabi TOKİ ile Sağlık bakanlığının bir şekilde buluşturulması lazım. İnşallah bu hafta bir görüşmeler yapacağız. O taraf olursa giriş çıkışı da küçük sanayinin oradan çok kolay. Şehre de yakın. Havası da güzel. İstanbul hattından giriş itibariyle üniversite hastanesi,  Ankara  hattından giriş itibariyle bu hastaneler merkezi, şehir hastanesi olursa rahatlamış olacağız. Uğraşacağız. Bu bir koşturmaca. Elimizde sihirli değnek yok ki dokununca olsun. Yer bizim için çok büyük bir avantaj. Onu iki birimin yani Sağlık Bakanlığımızla TOKİ’nin buluşturulması lazım. İnşallah onu yaptığımız takdirde bütün hastanelerin buluşabileceği, güzel bir yönetim merkezi olan iyi bir yer oluşur diye düşünüyorum. Alt yapıyı hazırladık, çalışıyoruz.

“ALİYE VE VALİLİKTE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTIRILACAK”

Otoparkımızı biz keyfimizden kapatmadık. Aslında çok ihtiyacımız vardı otoparka. Güvenlik açısından çok risk oluşturduğuna dair raporlar geldiği için, maliye bakanlığı da bir karşılığını bulduğu için orayı da kapatmak durumda kaldık. Bu bölgeler güvenlik çemberi içine alınacak. Aynı çalışma Adliye içinde geçerli. Adliye otoparkında da benzer sıkıntı var. Biliyorsunuz patlama, çatlamalar oluyor. Tedbir alınması gerekiyor. Bu kadar aracı o otoparkımız alıyordu. Biz kendi çalışanımızın aracını bile koyamıyoruz. Hemen valiliğin altı. Allah korusun bir patlama, bir şey olursa hiç kimseye bir şey ifade edemeyiz. Güvenlik çalışması. Burada da arkadaşlar merpen sistematiğini incelediler. Belli bir sistematik üzerinden düzen kurulması gerektiğine dair rapor verilince çalışmalar başladı. O merpenleri kapatıyorlar. O alanda bir boşluk oluşacak. Orada güzel bir açık hava sergisi gibi hoş bir şey ortaya çıkartalım diye konuştuk.

“BENİM SAĞ KOLUM MEHMET ZAFER ALAS'TIR”

Vali Ali Kaban, geçtiğimiz aylarda açığa alınan Zonguldak Valiliği Özel Kalem Müdürü Ahmet Hakan Gencer, hakkında açıklamalarda bulundu. Vali Ali Kaban, “Benim sağ kolum Mehmet Alas’tır” dedi.

Kaban; “Bu konu ile alakalı ne dememi bekliyorsunuz. Bir insanın bir konu ile alakalı bir iddia varsa incelenir, araştırılır ve sunulur. Biz de bunu bakanlığımıza sunduk. Bakanlığımızın takdiridir. Şunu da belirtmek istiyorum habere  ‘Valilin Sağ kol’u olarak söyleniyor ama şu an solumda dursa da sağ kolum Mehmet Alas'tır. Ahmet Hakan hiçbir zaman burada çalışmadı. Abartmayalım yani. Burada 1991 yılından beri çalışan Özel Kalem Müdürü bellidir. Bunu ben size öğretmeyeyim. Ben 3 buçuk yıldır buradayım.  Bunu ben size öğretmeyeyim, sizler burada çalışıyorsunuz. Buna itiraz edecek var mı? O yüzden sağ kolumuz bellidir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.