Çatalca Kaleiçi Mahallesi 5 Binlik Planları Kabul Edildi!

Çatalca Kaleiçi Mahallesi 5 Binlik Planları Kabul Edildi!

Çatalca Kaleiçi Mahallesi 5 binlik planları oybirliğiyle kabul edildi. CHP Meclis Üyesi Kolcuoğlu, planların bir yıldır komisyonda bekletildiğini, insanların mağdur olduğunu belirtti.

A+A-

İmar Komisyonu Başkanı Hadi Diler ise yapılan incelemeler nedeniyle sürenin uzadığını, Kaleiçi’nde imarı belediyenin durdurduğunu savundu. Belediye Başkanı Cem Kara da Hadi Diler’in her şeyi bildiğini belirterek, “Planları Çatalca’nın büyümesini istemeyenler engelledi” yorumunu yaptı.

İmarı belediye durdurdu

Çatalca Kaleiçi Mahallesi 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı İBB Meclisi'nden geçti. Oy birliğiyle alınan kararın ardından CHP'li Süleyman Kolcuoğlu ve AK Partili Hüseyin Kahyaoğlu meclis üyelerine teşekkür etti. Kolcuoğlu'nun bir yıllık gecikmeyi eleştirmesi üzerine açıklama yapan İmar Komisyonu Başkanı Hadi Diler, “İncelemeler nedeniyle bu kadar uzadı. Farklı incelemeler vardı. Üstelik imarı belediye kendisi durdurmuş” ifadelerini kullandı.

'Hadi Bey her şeyi biliyor'

Diler'in açıklamalarını gazetemize değerlendiren Belediye Başkanı Cem Kara, daha önce yapılan planların İSKİ'nin görüşü alınmadığı için yürürlüğe girmediğini belirterek, “Hadi Bey her şeyi biliyor. İmarı durdurmamız söz konusu değil” dedi. İBB'den geçen planların ardından ilçe belediyesi olarak 25 kurumdan görüş alarak binlik planları yapacaklarını belirten Kara, “Umarım yaptığımız planlar İBB'de çok bekletilmez” temennisinde bulundu.

Selim Güçbilmez (mi) englledi?

Çok tartışılan Kaleiçi planlarının yaklaşık bir yıldır komisyonda bekletilmesi konusunda, "Çatalca’nın büyümesini istemeyenleri" suçlayan Kara, "Belediyemizi başarısız göstermeye çalışanlar var. Bunlar da ilçemizden birileri" yorumunu yaptı. CHP Meclis Üyesi Süleyman Kolcuoğlu ise İBB Meclisinde yaptığı konuşmada planların dışarıdan müdahale edilerek durdurulduğunu dile getirdi. Kolcuoğlu Ocak ayı ilçe meclis toplantısında da planların komisyonda bekleten kişinin AK Parti İlçe Başkanı Selim Güçbilmez olduğunu iddia etmiş, “Bunu ben demiyorum. Partisinin meclis üyeleri ve komisyon üyeleri söylüyor" açıklamasını yapmıştı.

Temel Başkanımız iki gün önce beni aradı

Komisyon raporu Meclis’te görüşülmeden önce açıklama yapan AK Parti Çatalca İlçe Başkanı Selim Güçbilmez’in “Temel Başalan başkanımız beni 2 gün önce aradı, haber verdi. Biz de Kaleiçi’nde yaklaşık 30 ev sohbeti yaptık. Kahvehanelerde anlattık. İnşaallah sizin sayenizde Çatalca’da seçimi alacağız” sözleri, planların siyasete nasıl alet edildiğini günyüzüne çıkardı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.