Kayseri Yahyalı'ya Yeni Sanayi Sitesi Geliyor!

Kayseri Yahyalı'ya Yeni Sanayi Sitesi Geliyor!

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Yahyalı Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından bölgede yeni sanayi sitesinin yapılması için çalışmalar başladı. Proje 400 dönümlük arazi üzerinde inşa edilecek.

A+A-

Çiğilli Mahallesi Ayyazısı Mevkiinde yapılması planlanan sanayi sitesi için, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, Yahyalı Esnaf ve Sanatkarlar Odası İsmail Ekinci, Yahyalı Şoförler Ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail İlboğa ile birlikte bölgeyi inceleyen Yahyalı Belediye Başkan Esat Öztürk, konu ile açıklamalarda bulundu. 

Açıklamasında, yeni sanayi sitesinin yapımı için çalışmalar yapan Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne ve Yahyalı Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na teşekkür eden Başkan Öztürk" Burada 400 dönümlük bir arazi, sanayi sitesinin yapımı için planlanmış durumda. Burada kamulaştırma çalışması yapılacak. Biliyorsunuz kamulaştırma çalışması sıkıntılı bir konu. Adeta iğne ile kuyu kazmak gibi, insanın zamanını alıyor. Ama belediye olarak bizim görevimiz yol açmak, yollar açmak. İnşaallah bu anlamda da esnafımızın önünü açmak, esnafımızın yolunu açmak, bizim en büyük arzumuz. Biz insanlarımızı, esnafımızı ve onlara hizmet etmeyi seviyoruz." dedi. Açıklamasında seçim dönemindeki 50 vaadi arasında, yeni sanayi sitesinin iyileştirilmesi olduğunu belirten Başkan Öztürk ''Bir hayalim daha gerçekleşmiş olacak. Sanayi sitesinin temelini atmak, bizim 51'inci projemiz olacak. Bu bereketli gelişinizle birlikte, bu konuda bir adım atmış olacağız. 400 dönümlük bir arazide sanayi sitesi yapılması için  TOKİ  ile, mülk sahipleri ile görüşmeler yapalım. Gözümde her biri ahi olan esnaf kardeşlerim, her zaman yardımcı olmak zorundayız." dedi. Sanayi sitesinin yapılmak istenen bölgede Tır Garajı ve Kamyon Garajının bulunduğunu, ayrıca Oduncu ve Kömürcüler Sitesi' nin de yapılması ile tam bir sanayi bölgesi haline geleceğini belirten Başkan Öztürk" Yeni sanayimiz, şehrin içinde kaldı. Etrafı evlerle çevrildi. Sanayimizi, mevcut yerinden taşımamız lazım. Mevcut sanayimizin bulunduğu bölgeyi, konut alanı olarak belirledik, inşallah yeni sanayi sitemiz buraya yakışacak." diye konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.