Emlak Ve Çevre Temizlik vergisi Ödemeleri İçin Son 10 Gün!

Emlak Ve Çevre Temizlik vergisi Ödemeleri İçin Son 10 Gün!

2017 yılı Mayıs ayı vergi takvimine göre emlak ve çevre temizlik vergisi için son 10 gün kaldı. Henüz ödeme yapmamış olan mükelleflerin bu süre içinde ödemelerini yapmaları gerekli..

A+A-

1 Mart'ta başlayan emlak ve çevre temizlik vergisi için ödeme süresi 31 Mayıs'ta sona eriyor. Buna göre, henüz ödemede bulunmamış olan kimseler için emlak ve çevre temizlik vergisi için son 10 gün kaldı. Henüz ödeme yapmamış olan mükelleflerin bu süre içinde ödemelerini yapmaları gerekiyor. Ödemelerini 1 Haziran'a sarkıtan mükellefler vergi cezası ile karşılaşabiliyor.

Emlak ve çevre temizlik vergisi için ödemeler ilçe belediyesine yapılıyor. Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi için ikinci taksitler Kasım ayında ödeniyor.

Emlak vergisini istisnalar hariç tüm gayrimenkul sahipleri öderken, çevre temizlik vergisini yalnız konut ve işyeri kullanıcıları ödüyor.

Çevre temizlik vergisi ne kadar?

Yalnız, konutların vergisi belediyeye ödenmiyor. Vergi su faturasına yansıtılıyor. Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 28 kuruş, diğer belediyelerde 21 kuruş olarak hesaplanıyor.

İşyerlerinin çevre temizlik vergisi ise, işyerinin grup ve türüne göre değişkenlik gösterebiliyor. Bu bedel, büyükşehirde zamlı olarak uygulanıyor.

Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde uygulanacak çevre temizlik vergisi tarifesi:

Büyükşehir belediyelerinde uygulanacak çevre temizlik vergisi tarifesi:

İndirimli çevre temizlik vergisi uygulaması:

Emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergisi büyükşehir sınırlarındaki konutlarda binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.

Arsa ve arazilerde ise vergi oranları şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.