Viltur'dan Bayraklı'ya 51 Katlı Gökdelen Projesi

Viltur'dan Bayraklı'ya 51 Katlı Gökdelen Projesi

İzmir'li iş adamı Nail Özkardeş'in aile şirketi olan Viltur Villasaray turizm ve inşaat şirketi Bayraklı eski başak depolarının olduğu alana 51 katlı 2 kuleden oluşan yeni projeye başlıyor. Viltur villasaray Bayraklı gökdelen projesinde 438 ofis, 323 konu

A+A-

İzmir’in tanınmış işadamlarından Nail Özkardeş’e ait Viltur Villa Saray Turizm AŞ’nin yeni kent merkezinde yapacağı projenin ayrıntıları netleşti. Bayraklı Adliyesi’nin karşısında Başak Depoculuk’a ait yerleri satın alan Özkardeş ailesi imar planlarına göre gökdelen inşa edilebilen yerde planlama yaptı.

Özkardeş Ailesi Viltur Villa Saray Turizm İnşaat ve Ticaret A.Ş’nin mülkiyetinde bulunan toplam 22 bin 540 metrekare arsa üzerinde 438 ofis, 323 konut, 92 dükkan kapasiteli Viltur Villa Saray Projesi’ni hayata geçirecek.

Viltur Villa Saray Projesinde 2 adet kule bulunacak. Kulelerin bir tanesi konut ve ofis, bir tanesi ise yalnızca ofis olarak kullanılacak. Konut ve ofislerin bulunduğu kulenin olduğu bölüm A Blok, ofislerin olacağı diğer kulenin olduğu bölüm ise B Blok olarak adlandırılacak.. Projenin ilk 6 katı ortak alan olarak kullanılacak.. Zeminin altında 3 kat olacak ve bu katlar otopark olarak kullanılacak. Kuleleri birbirine bağlayan ilk 7 katın zemin kısmında dükkanlar bulunacak. Birinci kat her iki kule için de ofislere ayrılacak. Sonrasında 2. 3. ve 4. katlar ise otopark olarak kullanılacak olup açık alanlar teras olarak kullanılacak. 5. Katta ofis ve konutların yanı sıra biri açık, biri kapalı olmak üzere iki adet havuz da bulunacak. Sonrasında 6. kattan itibaren kulelerin bağlantıları kesilecek. Bu katta bulunan kapalı alanlara mescid, çocuk oyun alanı ve kreş yapılması planlanlanıyor.

Projede ardından 7. Kattan 15. Kata kadar her iki kulede de kat yerleşimleri ofis ve konut olarak planlanıyor. Ardından 16.-51. katların ise A kulesinde tamamen konut; B kulesinde ofis olarak kullanılması düşünülüyor. Projenin inşaat aşamasında 500 kişinin istihdam edileceği öngörülüyor Proje kapsamında, 2 vardiya, 16 saat çalışılarak 36 ayda sona erdirilmesi planlanıyor.

VİLTUR VİLLASARAY'IN İZMİR'DEKİ YATIRIMLARI

1977 yılında Nail Özkardeş ve oğulları Oğuz Özkardeş, Ediz Özkardeş, Deniz Özkardeş ortaklığında kurulan Viltur Villa Saray Tur.İnş. ve Tic. A.Ş., 1988 yılında İzmir Çeşme Ilıca’da Villasaray butik otelinin hizmete girmesi ile turizm ve otelcilik alanında ilerlemeye başladı. 2005 yılında İzmir Merkür otelinin bünyesine katarak 2008 yılında Mövenpick Otelleri zincirini İzmire getirdi. 2011 yılında Çeşme Ilıca’da Kalinda Inn otelini restore ederek hizmete açan şirket, 2010 yılında Fransız Fram grubundan aldığı Çeşme Fram Oteli Çeşme turizmine kazandırdı. 2013 yazında Çeşme’de 5 yıldızlı 550 yatak kapasiteli Boyalık Beach Hotel & SPA yı faaliyete geçirdi.

Aynı zamanda AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın bugün faaliyette olduğu Ankara Caddesi üzerindeki binanın da sahibi olan Özkardeş ailesinin İzmir’de çok sayıda gayrimenkulü ve arsası bulunuyor. Nail Özkardeş’in oğlu Oğuz Özkardeş Hollanda İzmir Fahri Konsolosu olarak görev yapıyor.

Egedesonsöz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.