150 Metrekarelik Atölyeden 55 Bin Metrekarelik Tesise
19 yıl önce 150 metrekarelik bir atölyede membran kapak üretmeye başlayan Bakış Group, bugün 55 bin metrekarelik üretim tesisiyle alanında Türkiye’nin en büyük üreticilerinden biri oldu. Firma, tüm Türkiye’ye ve 58 ülkeye kapı, kapak ve panel gönderiyor.
Aile şirketi olarak 2004 yılında üretime başlayan Bakış Group, bugün 55 bin metrekarelik kapalı alanıyla Türkiye'nin en büyük kapı, kapak ve panel tesislerinden birine sahip. 250'ye yakın çalışanıyla yılda 600 bin kapı, 1 milyon panel, 1 milyon metrekare kapak kapasitesine sahip Bakış Group, 58 ülkeye de ihracat gerçekleştiriyor. Bakış Group genel müdürü Necmettin Ateş, şirketin dünü, bugünü ve yarını hakkında İnşaat Deryası'na açıklamalarda bulundu.
Türkiye’nin en büyük yatırımı
Necmettin Ateş, "2011 yılından itibaren panel grubunun farklı çeşitlilikleriyle mobilya sektörüne katkı vermekteyiz. İnşaat projeleri, mobilya üreticileri, Türkiye ve yurtdışındaki markalar için yarı mamül üretim yapıyoruz. 2014 yılında kapı üretimine başladık. Türkiye'nin tesis anlamında en büyük yatırımı oldu. Böylelikle ayda 50 bin yılda 600 bin kapı üretim kapasitesine sahip tesisimiz hizmet vermeye başladı" ifadelerini kullandı.
İnovatif bir firmayız
"Yenilikten hiç kaçmıyoruz" diyen Ateş, "Her yıl yeni ürünleri bünyemize katıyoruz. Trendleri çok iyi takip ediyoruz. Çizgilerimizin diğer firmalardan farklı olmasını istiyoruz. Bunun için ayrı Ar-Ge ve tasarım ekibimiz bulunmaktadır. Verdiğimiz hizmeti önemsiyoruz. Müşteri odaklı çalışıyoruz. Çok iyi bir kadromuz var. Zamanında, minimum hatayla ürünleri teslim ediyoruz. Tabi en önemlisi kalite. Ürünlerimizin kalitesi her zaman en yüksek seviyede oluyor" ifadelerini kullandı.
Sivas'a dev yatırım
Son dönemde sanayiye devletin ciddi desteği olduğunu ifade eden Ateş, bundan faydalanmayı düşündüklerini ve bu bağlamda memleketleri Sivas’ta bir üretim tesisi kuracaklarını söyledi. Ateş, "120 bin metrekarelik bir alanda 80 bin metrekarelik kapalı alana sahip kapı tesisimizi kuracağız. 2025'te bu yatırımı bitirmeyi ve üretime başlamayı hedefliyoruz. 600 bin olan yıllık kapı üretim kapasitemizi 1 milyona çıkartmayı hedefliyoruz. Kapıda parmakla gösterilen bir marka haline gelmek istiyoruz. Sivas'ta böyle yatırım yapmamızın nedeni hem devlet teşviği hem de deprem nedeniyle o bölgede çok sayıda konut yapılacak olması, hem de bizim o bölgeye destek vermek istememizdir. Oradaki fabrikamızla Irak’a olan ihracatımızı güçlendirmek istiyoruz" dedi.
Lakeye alternatif PVC Kapı: Daha dayanaklı, daha ucuz
PVC kapı üretimine ağırlık verdiklerini söyleyen Ateş şunları belirtti: "Üretimini gerçekleştirdiğimiz bu ürün lake kapıya göre fiyat anlamında avantajlı, darbeye daha fazla dayanıklı. Çizilmesi zor olan bir ürün. Yeni bir ürün ürettiğimizde o ürünün kalite ve fiyat anlamında avantajları olması gerekiyor. Lake kapılarda uzun tarihli teslim sürelerinin olması, çizilme ve dayanıklılık konusunda yaşanan sorunlar nedeniyle müteahhit firmalarda bir arayış vardı. Biz de PVC kapı ile bu talebi yakalamış olduk."
58 ülkeye ihracat
Ateş: "Toplam satışımızın yüzde 35'ini ihracat oluşturuyor. Hedefimiz bu oranı yüzde 50-55 bandına çıkarmak. Bayilik sistemiyle çalışıyoruz. Kuzey Afrika ülkeleri, Mena bölgeleri, Balkanlar çok önemli pazarımız. Avrupa'da da iyi pazarlarımız var. 58 ülkeye ihracat yapıyoruz."
2024’ten itibaren sektör hareketlenecek
"İnşaat sektörünün bu daralmayı atlatır atlatmaz büyük bir patlama yaşayacağını düşünüyorum" diyen Ateş, "Deprem konutlarının inşasının ardından büyük kentlerde çok ciddi bir kentsel dönüşüm hareketliliğinin başlayacağı görünüyor. 2018 yılından beri inşaat sektöründe durağan bir yapı vardı. 2024 yılından itibaren bu ivmenin yukarıya doğru çıkacağını düşünüyorum" dedi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.