600 Binden Fazla Kiralık Konuta İhtiyaç Var

600 Binden Fazla Kiralık Konuta İhtiyaç Var

Düğün sezonu, kamuya yapılan öğretmen, doktor atamaları, kentsel dönüşüm projeleri ve üniversite yerleştirme sonuçlarıyla birlikte, yeni ev arayışına giren öğrencilerle beraber kiralık konut talebinin 600 bin ile 1 milyon arasında artması bekleniyor.

A+A-

Resmi verilere göre, Türkiye’de geçen yıl 565 bin 435 evlilik, 171 bin 881 boşanma ve 35 bin yabancı konut talebi oldu. Üniversitelere kayıt yaptıran 1.8 milyon kişiden dörtte birinin şehir değiştirmesi, yaklaşık 450 bin öğrenci talebine işaret etmekte. Yenialanyahaber'de yer alan habere göre; Kamu atamaları, evlilikler ve üniversite öğrencileri göz önüne alındığında, ülke genelinde ortalama 600 bin yeni kiralık konut talebi beklenmekte.

KİRA FİYATLARI ARTACAK

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Gayrimenkul Komite Başkanı Hakan Akdoğan, şehir değiştirecek öğrenciler, kamu atamaları ve düğünlerle birlikte kiralık konut piyasasında önemli bir talep artışı beklediklerini belirtti. Akdoğan, mevcut kiraların üzerine yüzde 20-30 artış yaşanabileceğini öngörmekte. Keller Williams Ekol (KW Ekol) Yönetici Ortağı Ahmet Kurşunlu ise kiralık konut piyasasının 15 Ağustos’tan itibaren canlanacağını ve kira fiyatlarının yaklaşık yüzde 10 artacağını belirtti. Kurşunlu hem satılık hem de kiralık konut ihtiyacının artacağını söyledi.

150 BİN KİRALIK İLANI BULUNUYOR

Vartur Emlak Yönetim Kurulu Başkanı ve Uluslararası Gayrimenkul Uzmanı Şerif Varlı, özellikle büyük şehirlerde kiralık konut talebinin artmasını beklediklerini söyledi. Şu anda bile kiralık konut talebinin çok yüksek olduğunu ve ilan sitelerinde 600 bin satılık, 150 bin kiralık ilan bulunduğunu ifade etti. Kiralık konutların daha hızlı tutulduğunu ve stokun düşük olduğunu belirten Varlı, yeni taleple birlikte kira fiyatlarının artmaya devam edeceğini açıkladı. Gayrimenkul Uzmanı Dr. Mustafa Koçak, emlak piyasasında ağustos ve eylül aylarında hareketlilik beklediklerini ve birkaç arkadaşın birleşip 2-3 odalı evleri tercih edebileceğini vurguladı. Üniversiteye kayıt yaptıracak öğrencilerle birlikte Türkiye genelinde toplam 500-600 bin yeni kiralık konut talebi bekleniyor.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.